Gümüşhacıköy'de Garip Hafız Anma Etkinliği Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Gümüşhacıköy'de Garip Hafız Anma Etkinliği Düzenlendi

Gümüşhacıköy\'de Garip Hafız Anma Etkinliği Düzenlendi

AMASYA (AA) Amasya'nın Gümüşhacıköy İlçesinde Erzurumlu İbrahim Hakkı Efendi (Garip Hafız)'ın 13'üncü anma etkinliği düzenlendi.       Gümüş Mahalesi'ndeki Haliliye Medresesi'nin bahçesinde gerçekleştirilen etkinlige katılan Ak Parti Genel Başkan Danışmanı Akif Gülle, bölgenin manevi değerlerinden olan Garip Hafız anma etkinliklerinin önemli olduğunu söyledi.

21.07.2013 12:45

AMASYA (AA)- Amasya'nın Gümüşhacıköy İlçesinde Erzurumlu İbrahim Hakkı Efendi (Garip Hafız)'ın 13'üncü anma etkinliği düzenlendi.

Gümüş Mahalesi'ndeki Haliliye Medresesi'nin bahçesinde gerçekleştirilen etkinlige katılan Ak Parti Genel Başkan Danışmanı Akif Gülle, bölgenin manevi değerlerinden olan Garip Hafız anma etkinliklerinin önemli olduğunu söyledi.

Gülle, her yıl Temmuz ayının üçüncü haftasında düzenlenen anma programının bu yıl Ramazan ayına denk geldiğini ve daha anlamlı olduğunu belirterek, " Garip Hafız 'ın kendisine bölgede oldukça hürmet ve saygı olduğıunu anlatan Gülle, "Garip Hafız'ın ömrü, Merzifon'da ve burada geçmiş. Özellikle kışın Merzifon'da, yazında gelip bu medrese kalırmış. Merzifon'da Mütevazi bir evi medrese içerisinde de küçük bir odası varmış. Bütün hayatı kitap okumakla ve zikirle geçtiği ifade edilir. Böyle bir programın olması çok anlamlı" dedi.

Gümüşhacıköy Belediye Başkanı Mustafa Saatcı ise, bu yıl  13'üncüsü gerçekleştirilen Garip Hafız Anma Etkinlikleri programının Ramazan ayına denk gelmesi nediyle iftar yemeği verdiklerini ifade etti.

Düzenlenen anma programında katılan misafirlere çorba, pilav, et kavurma ve tatlı ikram edildi.

Program okunan mevlid ve duaların ardından son buldu. - Amasya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gümüşhacıköy'de Garip Hafız Anma Etkinliği Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement