Manisa Devlet Hastanesinde Hasta Memnuniyetini Arttıran Uygulama - Son Dakika
Yerel

Manisa Devlet Hastanesinde Hasta Memnuniyetini Arttıran Uygulama

Manisa Devlet Hastanesinde Hasta Memnuniyetini Arttıran Uygulama

Günde 3 bin 500 hastanın poliklinik hizmeti aldığı Manisa Devlet Hastanesinde uygulamaya başlanan SMS sistemi ile hastalar birçok konuda anında bilgilendiriliyor.

31.07.2014 13:32  Güncelleme: 14:40

Günde 3 bin 500 hastanın poliklinik hizmeti aldığı Manisa Devlet Hastanesinde yaklaşık, bir birbuçuk aydır uygulamaya başlanan SMS sistemi ile hem personel hem de hastalar birçok konuda anında bilgilendiriliyor. 46 binden fazla SMS'in atıldığı uygulama sayesinde hastaların bekleme süreleri de azalmış oluyor.

Günde 3 bin 500 hastanın poliklinik hizmeti almak için müracaat ettiği Manisa Devlet Hastanesinde bine yakın personel çalışıyor. Manisa Devlet Hastanesi Yöneticisi Süleyman Souksu yaklaşık bir- bir buçuk ay önce uygulamaya başladıkları SMS hizmeti ile 46 binden fazla SMS attıklarını belirtti.

Souksu yaptığı açıklamada, "Manisa Devlet Hastanesi bünyesinde hastalarımızdan ve çalışanlarımızdan hizmet verirken oluşan sıkıntılar irdelendiğinde başlık olarak bizce anlam ifade eden iletişim ve bilgilendirmede yeterli düzeyde olmadığı yönündeki bildirimler neticesinde bir takım çözüm önerileri üzerinde çalıştık. Başka illerde daha önce hayata geçirilen bir takım uygulamaları inceledik. Hastanemizin de malum iş yoğunluğu personel sayımızın fazlalığı ve iş yoğunluğundan dolayı da bire bir bir araya gelerek bu tip yoğunlaşmada sıkıntı kaynağı olan noktaların çözümünde sıkıntılar yaşandığından dolayı bilgi işlem altyapısını dijital ortamda biraz daha fazla kullanalım istedik. Bu amaçla SMS en basit ve en ucuz yöntemlerden birisiydi. Bizde bunu değerlendirdik. SMS ile hastalarımızın bize müracaatları sırasında açılan hasta kartlarında bulunan telefon numaralarına ulaşmayı amaçladık. Buradaki her hastamıza giden her mesaj kayıt altında. Bugün itibariyle yaklaşık olarak 46 binden fazla mesaj bu uygulama ile gönderilmiş durumda. Her mesajı 160 karakterle oluşturup hastaya dönüyoruz" dedi.

9-10 kalem mesaj gönderme profilleri olduğunu kaydeden Souksu, "Bunlardan bir tanesi hastanın laboratuar sonuçlarının çıktığıyla ilgili bilginin geriye dönüşü ki bizim fiziki alan şartlarımızın, iş yoğunluğumuzun göz önüne alındığında zamanın iyi kullanılması anlamında bu çok anlamlıydı. Zaten esas çıkış noktamızda buydu. Burada istediğimiz sonuçları yavaş yavaş elde ediyoruz. Hastanemizde bekleme sürecinde olan hastalarımızın beklentilerini en azından süreyle ilgili beklentilerini kendilerinin bilgileri dahilinde yönetebiliyoruz. Onun haricinde kendi personelimize ulaşmak amacıyla bu mesaj sistemini kullanıyoruz. Eğitimleri olsun, anketleri olsun, bilgilendirmeler olsun özel günlerin bilgilendirmeleri olsun. Hastalarımıza yine reçete kodlarını bu mesaj sistemiyle telefon kayıtları bizde olan hastalarımıza dönebiliyoruz. Rapor kayıtlarını, raporlarının sonuçlarının çıkıp çıkmadığı ile ilgili bilgilendirmeyi yapabiliyoruz. Bunun gibi daha da çeşitlendirebileceğimiz kapasitemiz var. Yaklaşık 1-1,5 aydır yürüttüğümüz bir proje. Çalışanlarımızdan ve hastalarımızdan gelen talepler neticesinde de şekillenecektir. Hem mesaj içeriği hem de mesaj işlevselliği şekillenecektir. Uygulama belki basit bir uygulama ama pratik bir çözüm. Maliyeti çok düşük olan bir çözüm. Bir farkındalık oluşturmak istedik. En azından insanlarımıza mesajın dönüşü kendileriyle bire bir temas kurma zeminini oluşturmamız hastalarımızda bir farkındalığı, ayrıcalığı hissettirdi. Bunu biz hem dışarıdan dönüşler hem de çalışanlarımızdan gelen bilgiler veriyor. Kapasite ve nitelik olarak daha sonrasında da geliştirmeye açık bir uygulama" şeklinde konuştu. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Manisa Devlet Hastanesinde Hasta Memnuniyetini Arttıran Uygulama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement