Hayırsever İş Adamından Memleketi Akseki'ye 12 Derslikli İlkokul - Son Dakika
Yerel

Hayırsever İş Adamından Memleketi Akseki'ye 12 Derslikli İlkokul

Hayırsever İş Adamından Memleketi Akseki\'ye 12 Derslikli İlkokul

Aksekili hayırsever iş adamı Mehmet Ali Coşkun, memleketine yaptıracağı 12 derslikli ilkokul inşaat alanında incelemelerde bulundu.

17.05.2014 13:09

Aksekili hayırsever iş adamı Mehmet Ali Coşkun (86), memleketine yaptıracağı 12 derslikli ilkokul inşaat alanında incelemelerde bulundu.

Akseki'nin Belenalan Mahallesi'nden olan ve Ankara'da ticaretle uğraşan hayırsever iş adamı, eşi Olcay ve oğlu Mustafa Coşkun ile birlikte, yapılacak olan 12 derslikli ilkokul inşaat alanında okulun yapımını üstlenen Pişkin İnşaat yetkilileriyle birlikte incelemelerde bulundu.

Coşkun, 1 milyon 250 bin liraya mal olacak 12 derslikli ilkokulun yeni eğitim öğretim yılına yetiştirilmesini istedi.

Mehmet Ali Coşkun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Akseki ilçesine bağlı Belenalan Köyü'nde doğduğunu ve 8 yaşında babasını kaybettiğini söyledi. 11 yaşında ilkokulu bitirdikten sonra Balıkesir'de beş yıl çıraklık yaptığını belirten Coşkun, daha sonra Ankara'da kardeşi Hasan Coşkun ile 20 yıl züccaciye işiyle uğraştığını söyledi. Daha sonra konfeksiyon işine başlayan ve halen bu sektörde devam ettiğini belirten Coşkun, Ankara'da üç adet kız meslek lisesi inşa ettirdiğini söyledi.

Kendisinin okuyamadığı, hatta yokluktan köyde giyecek ayakkabı bulamadığını anlatan Coşkun, bu zor günleri hiç unutmadığını, zenginlikle değil tasarruf ederek bu okulları yaptırdıklarını anlattı.

Mehmet Ali Coşkun'un Akseki ilçesine yaptıracağı ilkokul, kendisinin ve kardeşi Hasan Coşkun adını taşıyacak.

Okulun yapımını üstlenen yüklenici firma sahibi Mahir ve Mürşit Pişkin kardeşler de, 5 bin 400 metrekareye inşa edilecek ilkokulun inşaat alanının ormanlık alan olduğunu, Antalya Valiliği, Akseki Kaymakamlığı ve Akseki Belediyesinin destekleriyle inşaat alanının açıldığını, inşaata başlanıldığını, geceli gündüzlü çalışarak yeni eğitim öğretim yılına okulu yetiştirmeye çalışacaklarını belirtti.

Mehmet Ali Coşkun, geçtiğimiz yıl kasım ayında Atalya Valisi Sebahattin Öztürk ile ilkokul yapımına ilişkin protokol imzalamıştı. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Hayırsever İş Adamından Memleketi Akseki'ye 12 Derslikli İlkokul - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement