Hazar'da Bu Kez Sur'un Çocukları Eğlendi - Son Dakika
Yerel

Hazar'da Bu Kez Sur'un Çocukları Eğlendi

Hazar\'da Bu Kez Sur\'un Çocukları Eğlendi

Diyarbakır'ın yoksul ilçelerinden biri olan merkez Sur ilçesinin çocukları, Gezin beldesinde, Büyükşehir Belediyesi Sosyal Tesisleri'nde doyasıya eğlendi.

14.08.2015 16:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çocuk Yaz Kampı'na konuk olan Sur Belediyesi Eş Başkanı Seyid Narin, Hazar Gölü kıyısında tatil yapma imkânı bulan Sur İlçesi'nde yaşayan dezavantajlı ve risk altında bulunan çocuklarla bir gün geçirdi.

Eş Başkan Narin, çocukların kaldığı odaları ziyaret ederek onlarla tanıştı. Narin daha sonra çocukların Hazar Gölü kıyısına yaptıkları geziye katıldı. Gezinin ardından serbest zamanda çocuklarla oyunlar oynayarak onların heyecanına ve mutluluğuna ortak oldu. Narin, Çocuk Yaz Kampı'nın alanını gezerek yetkililerden bilgi aldı ve ardından çocuklarla beraber yemek yedi.

Narin; Çocuklar bizim geleceğimizdir

Sur Belediyesi Eş Başkanı Seyid Narin, çocuklarla buluşmasında yaptığı konuşmada, "Bugün burada tek yüreğiz. Amed'in, Lice'nin, Silvan'ın, Kulp'un Ergani'nin çocukları burada, derin arkadaşlıklar kurarak, birbirlerini tanıyarak güzel zamanlar geçiriyorlar. Ve birlikte yarınlar için bir umudumuz var: Kardeşlik, barış, eşitlik ve özgürlük umudu" diye konuştu.
Konuşmanın ardından Narin, kamptakilerle vedalaşarak oradan ayrıldı.

Kampta neler yapılıyor?

Çocuk Yaz Kampı'na gelen çocuklara ilk önce diş fırçasından ayakkabıya, şort, tişörtten şapkaya, terlik ve havluya kadar kullanılabilecek her malzemenin içinde bulunduğu bir çanta kamp girişinde çocuklara verilerek, çocukların kişisel, fiziksel ve zihinsel gelişmelerine katkı sunacak atölyeler düzenliyor. Atölyelerde, çocukların kendi dillerinde kendilerini ifade etmelerine; yaratıcılıklarını geliştirmeye; hayal dünyalarını resme, doğadaki yansımaları kâğıda ve kaleme aktarmalarına, cinsiyet ve toplumsal cinsiyet arasındaki farkı göstermeye, yaşamlarında her şeyi sorgulama yetisini kazandırmaya yönelik eğitimler veren eğitmenler, bunun yanı sıra temizlik ve itfaiye konularında da çocukların eğlenerek öğrenmelerini sağlıyor. 29 Ağustos'ta tamamlanacak olan Çocuk Yaz Kampı'ndan bu yıl yaklaşık bin çocuğun faydalanması bekleniyor.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Hazar'da Bu Kez Sur'un Çocukları Eğlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Bekle gelecem: Bunlar gelecegin teroristini yetistiriyorlar 0 0 Yanıtla

Advertisement