İl İstihdam Kurulu Toplandı - Son Dakika
Yerel

İl İstihdam Kurulu Toplandı

İl İstihdam Kurulu Toplandı

2014 Yılı 1. İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Vali vekili Mustafa Adil Tekeli Başkanlığında İş Kur hizmet binasında toplandı.

02.02.2014 12:04

Batmanda İl İstihdam Kurulu Toplantısı yapıldı...

1. İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Vali vekili Mustafa Adil Tekeli Başkanlığında İş Kur hizmet binasında toplandı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Kurul Başkanı Mustafa Adil Tekeli, İş Kur'un tanınırlığının geçen dönemlere göre yüksek derecede arttığını belirterek "İş Kur'un 2014 yılında çevre illerimizdeki nüfusu Batmana göre daha fazla olan ve büyük şehir statüsündeki birçok ilden daha fazla Mesleki Eğitim Bütçesi alması, Batman İş Kur'un 2013 yılındaki başarılı performanslarından kaynaklanmaktadır. İş Kur'u vermiş olduğu Mesleki Eğitimler İş Gücü Piyasasına kalifiye eleman temininde önemli bir yer tutmakta ve 2014 için böyle bir bütçenin tahsis edilmesi ilimiz açısından anlamlı olduğuna inanıyorum" dedi.

"2013'TE 2371 KİŞİ İSTİHDAM EDİLDİ"

Daha sonra İş Kur'un 2013 yılında yaptığı faaliyetler ve 2014 yılı planlanan eğitimler ile ilgili detaylı bir sunum yapan İş Kur İl Müdürü Besim Eviz "2013 yılında mesleki eğitim kursları vasıtası ile 3005 kişiye hizmet verdik, özel sektörde 2371 kişi istihdam edildi, 2451 kişiyi ise TYP programları vasıtası ile istihdam ettik" dedi. Kurul toplantıda 2014 yılında açılacak mesleki eğitimler ve yapılması uygun görülen faaliyetlerle ilgili kararlar aldı.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel İl İstihdam Kurulu Toplandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement