İnebolu Kaymakamı Ant Açıklaması - Son Dakika
Yerel

İnebolu Kaymakamı Ant Açıklaması

İnebolu Kaymakamı Kubilay Ant, "Karadeniz İlköğretim Okulunu restore edip bir tesis olarak değerlendirmeyi planlıyoruz" dedi.

09.01.2012 11:00

İnebolu Kaymakamı Kubilay Ant, "Karadeniz İlköğretim Okulunu restore edip bir tesis olarak değerlendirmeyi planlıyoruz" dedi.

Ant, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçedeki tarihi Karadeniz İlköğretim Okulunun turizme kazandırılması yolunda düşünceleri olduğunu ancak şu ana kadar kaynak bulunamadıklarını söyledi.

Okulla ilgili yapılacak çalışmayı stratejik plana dahil ettiklerini, finans desteği bulur bulmaz gerekli çalışmayı başlatacaklarını anlatan Ant, şöyle konuştu:

"Karadeniz İlköğretim Okulunu restore edip bir tesis olarak değerlendirmeyi planlıyoruz. Ne var ki bu konuya kaynak ayıramadık. Daha çok altyapı sorunlarına kaynak ayırmak durumunda kaldık. Dışarıdan ekstra bir destek gelirse restorasyona başlayabiliriz. İnebolu'nun tarihi Türk Ocağı binasında iki salonun bulunmakta. Bunlardan birini kilim dokuma atölyesine dönüştürdük. Diğerini ise kültürel köşe haline getirdik. Burada yöresel özelliklere uygun bir oturma düzeni kurduk. Tefrişatını da ona göre yaptık. İlçemize gelen misafirlerimiz bu salonda oturup çaylarını içebiliyorlar. İnebolu'nun tarihte üstlendiği misyonun her kesim tarafından bilinmesini arzu ediyoruz."

- KASTAMONU

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İnebolu Kaymakamı Ant Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement