İşçi Partisi Genel Başkanı Perinçek Açıklaması - Son Dakika
Yerel

İşçi Partisi Genel Başkanı Perinçek Açıklaması

İşçi Partisi Genel Başkanı Perinçek Açıklaması

"Muğla'dan bu bildiriyi sunuyoruz; Türk bayrağı nerede, İstiklal Marşı nerede, millet orada, işçi sınıfı orada, İşçi Partisi orada.

28.04.2014 15:51

İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, " Muğla'dan bu bildiriyi sunuyoruz; Türk bayrağı nerede, İstiklal Marşı nerede millet orada, işçi sınıfı orada, İşçi Partisi orada. Milletimizi Türk bayrağı altında 1 Mayıs'ta vatanımız ve milletimiz için toplanmaya çağırıyoruz" dedi.

Perinçek, partisinin Muğla İl Başkanlığı'nda gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'nin ön cephesinde mücadele eden Yatağan, Yeniköy, Kemerköy işçilerini selamlamak için Muğla'ya geldiklerini, işçilerin direniş çadırını ziyaret edeceğini söyledi.

Türkiye'de vatanın ve emeğin en ön siperlerinde mücadele edenlerin Yatağan, Yeniköy ve Kemerköy işçileri olduğunu ifade eden Perinçek, 1 Mayıs'ın Türkiye'de dönüm noktası olacağını anlattı.

Türkiye genelinde 1 Mayıs'ın "Vatanımız ve emeğimiz için haydi 1 Mayıs'a" sloganıyla kutlanacağını kaydeden Perinçek, "Ankara'da Tandoğan, İstanbul'da Kadıköy, İzmir'de Gündoğdu Meydanı'nda vatan ve emek mücadelesi büyük önem taşıyor. Muğla'dan bu bildiriyi sunuyoruz; Türk bayrağı nerede, İstiklal Marşı nerede millet orada, işçi sınıfı orada, İşçi Partisi orada. Milletimizi Türk bayrağı altında 1 Mayıs'ta vatanımız ve milletimiz için toplanmaya çağırıyoruz" diye konuştu.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Perinçek, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın sözlerini, "Çok talihsiz, gladyoyu, paralel devleti savunan" bir açıklama olarak değerlendirdi.

Perinçek, şöyle konuştu:

"Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Fethullah'ın kılıcı oldu. Fethullah'ın kılıcı olarak konuşuyor. Bunu hiçbir şekilde olumlu değerlendirmiyoruz. Fethullah gladyosunun fedaisi gibi demeç verdi. Fethullah örgütünün polis, yargı ve TSK içindeki yeraltı örgütlerini savunan bir tavır aldı. Fethullah ile dayanışma halinde Türkiye'ye özgürlük gelmez. Türkiye'de demokrasinin önündeki en önemli engel bu gladyodur. Onun için bu konuşma bir gladyo sözcüsünün konuşma içeriğini taşıyor. Yoksa Anayasa Mahkemesi Başkanı kimliğiyle yapılabilecek bir konuşma değildir." - Muğla

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İşçi Partisi Genel Başkanı Perinçek Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement