İstiklal Marşı'nın Kabulünün 93. Yıl Dönümü - Son Dakika
Yerel

İstiklal Marşı'nın Kabulünün 93. Yıl Dönümü

İstiklal Marşı\'nın Kabulünün 93. Yıl Dönümü

Ordu'da, “İstiklal Marşı'nın Kabulünün 93. Yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü” dolayısıyla bir program düzenlendi.

12.03.2014 14:21

Ordu'da, "İstiklal Marşı'nın Kabulünün 93. Yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü" dolayısıyla bir program düzenlendi.

Altınordu 19 Eylül Ortaokulu tarafından hazırlanan ve Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen kutlama programına Vali Kenan Çiftçi, Garnizon Komutanı Albay Şeref Çakmak, Belediye Başkan Yardımcısı Özer Karadağ, Cumhuriyet Başsavcısı Metin Uslu, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan, daire müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan kutlama programı, Altınordu 19 Eylül Ortaokulu Müdürü Nihat Şensoy'un günün anlam ve önemini belirten konuşmasıyla devam etti.

Nihat Şensoy, " 'Korkma Sönmez Bu Şafaklarda Yüzen Alsancak' diye başlayan, 'Hakkıdır, Hakka Tapan, Milletimin İstiklal' dizeleriyle biten bu muhteşem eseri, koca bir tarih, şeref, haysiyet ve dünyaya mal olmuş bir istiklal mücadelesi ancak bu şekilde getirilebilir ve bunu da ancak bu milletin bağrından çıkan kendi evladı Mehmet Akif Ersoy anlatabilirdi. Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmayı nasip etmesin" dedi.

Altınordu 19 Eylül Ortaokulu Müdürü Nihat Şensoy'un günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından, İstiklal Marşı'nın Kabulünün 93. Yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü Programı nedeniyle düzenlenen kompozisyon, şiir, resim ve İstiklal Marşı'nı ezbere en güzel okuma yarışmalarında birinci olan öğrencilere ödülleri verildi.

Lise öğrencileri arasında yapılan yarışmalarda kompozisyon dalında Atatürk Anadolu Lisesi öğrencisi Hande Okan, şiir dalında Başöğretmen Anadolu Lisesi öğrencisi Nur Şensöz, resim dalında Korgan Anadolu Sağlık Meslek Lisesi öğrencisi Şevval Yıldırım, ortaokul öğrencileri arasında yapılan yarışmalarda, kompozisyon dalında Karşıyaka Ortaokulu öğrencisi Şule Nur Ses, resim dalında Yağızlı Ortaokulu öğrencisi Özge Özyürek, resim dalında İmam Hatip Ortaokulu Öğrencisi Gülizar Turan, İstiklal Marşı'nı ezbere en güzel okuma yarışmasında Hürriyet Ortaokulu öğrencisi İrem Ülkü Tecir, ilkokul öğrencileri arasında yapılan yarışmalarda kompozisyon dalında Mehmet Akif Ersoy İlkokulu öğrencisi Sudenur Bayram, şiir dalında Haki Yener İlkokulu öğrencisi Nezircan Karadeniz, resim dalında, Korgan Merkez İlkokulu öğrencisi Nurelşan Araol'a ödülleri Vali Kenan Çiftçi tarafından verildi.

Program, Altınordu 19 Eylül Ortaokulu öğrencileri tarafından hazırlanan "Şehit Kanıyla Yazılan Destan" adlı oratoryo ile sona erdi. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İstiklal Marşı'nın Kabulünün 93. Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement