İzmir'de Gün Kadınlarındı - Son Dakika
Yerel

İzmir'de Gün Kadınlarındı

İzmir\'de Gün Kadınlarındı

Konak Belediyesi Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle ay boyunca çeşitli etkinlikler düzenledi.

07.03.2012 18:55

Konak Belediyesi Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle ay boyunca çeşitli etkinlikler düzenledi. Bu çerçevede YARSAV (Yargıçlar ve Savcılar Birliği) eski Başkanı, Ankara Milletvekili ve CHP Grup Başkan Vekili Emine Ülker Tarhan, 'Kadın Emeği' adını taşıyan konferansta İzmirli kadınlarla buluştu. Dünya Kadınlar Günü İzmir'de çeşitli etkinliklerle kutlanırken Konak Belediyesi de ay boyunca düzenlediği programlarla İzmirli kadınların gönlünü kazandı. YARSAV (Yargıçlar ve Savcılar Birliği) eski Başkanı, Ankara Milletvekili ve CHP Grup Başkan Vekili Emine Ülker Tarhan, 'Kadın Emeği' adını taşıyan konferansta İzmirli kadınlarla buluştu. Konak Belediyesi Dr. Selahattin Akçiçek Eşrefpaşa Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleşen konferansa CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır, CHP Konak İlçe Başkanı Aytekin Tunus, Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, Kadın Hakları İzmir Şube Başkanı Engin Demir, Türkiye Soroptimist Kulüpleri Federasyonu Genel Başkanı Şenay Önder, Yazar Şadan Gökovalı, Canan Tan, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve İzmir'in dört bir yanından gelen kadınlar katıldı.

KIZ ÇOCUKLARI GELİN OLMASIN

Dünya Kadınlar Günü'nü kutlarken bir yandan da sorunların irdelenmesi gerektiğini belirten Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, çocuk gelinlerin dramını hatırlatarak bunun toplumun üzerine çöken bir karabulut olduğunu söyledi.Ülkenin aydınlık geleceğinin kadınların ve gençlerin elinde şekilleneceğini vurgulayan Başkan Tartan şöyle konuştu: "En temel olarak vurgulamamız gereken, ekonominin şartları içinde kadınlar, gücünü daha somut bir şekilde ortaya koyamadığı sürece hak ettiği noktaya gelemiyor. Bunun için kadının evden çıkması, üretken olması, ürettiğini pazarlayarak gelir elde etmesi, ayaklarının üzerinde durması ve gücünü ortaya koyabilmesi gerekiyor. Biz Konak Belediyesi olarak bunu hayata geçirebilmenin mutluluğunu yaşıyoruz. On beş semt merkezimizde kadınlarımız üretiyor, ürettiğinden gelir elde ediyor, sosyalleşiyor, yaşama katılıyor. Kadınlarımız sevgisiyle, emeğiyle, varlığı ile İzmir'e, demokrasiye güç katıyor; İzmir'den Türkiye'ye umut veriyor." Konferansta Başkan Tartan'a Türkiye Soroptimist Kulüpleri Federasyonu Genel Başkanı Şenay Önder tarafından 8 Mart Dostluk ve Kızkardeşlik ödülü verildi. Ödül töreninde konuşan Önder, " Ülkemizde ve dünyada kadının statüsünün yükseltilmesi için çalışan ve emek veren, tüm karar ve davranışlarına aklı ile yön veren Dr.Hakan Tartan'a ödülümüzü sunarken, teşekkür ediyoruz" dedi.

CHP Grup Başkan Vekili Emine Ülker Tarhan alkışlarla başladığı konuşmasında eğitim sisteminde 4+4+4 sistemine geçilmesiyle kız çocuklarının 10 yaşında eve kapatılacağını belirtti. İzmirli kadınlarla buluşmasını bir konferans değil bir aile toplantısı olarak gördüğü söyleyen Tarhan, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: "Bize umut, moral ve güç gerekiyor. Biz kadınlar, onların zannettiği gibi köşeye kıyıya sıkışmış değiliz. Bütün bu baskıları, sindirme çabalarını tartışmalıyız ve bu duruma karşı koymalıyız. İzmir'de bu direnişte hiç güçlük çekeceğimizi düşünmüyorum. İzmir'in emekçi kadınları, buraya sizi baskıya ve zulme karşı direnmeye çağırmak için geldim. Sizleri baskıya ve zulme karşı direnmeye çağırıyorum." Konferans önce ve sonrasında Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle birçok etkinlik de gerçekleştirildi. Bu kapsamda

'Ben Bir Kadınım Üretken Bir Değerim' konulu kompozisyon yarışmasının ödül töreni yapıldı.

Konak Belediyesi semt merkezleri kursiyerlerinin gönderdiği kompozisyonlardan dereceye girenler birbirinden güzel ödüllere kavuştu. Yarışmada Solmaz Güney üçüncü, Ümmihan Filiz ikinci olurken birinci Melek Gürsan'a ödülü Emine Ülker Tarhan tarafından verildi. Konak Belediyesi'nin semt merkezlerinde kurslara devam eden kadınlar ve kurs öğretmenleri için düzenlediği Kadın Şenliği'nde Grup Omnitone sahne aldı.

CHP Grup Başkan Vekili Emine Ülker Tarhan, Dr. Selahattin Akçiçek Eşrefpaşa Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleşen konferanstan önce Saadet Mirci Semt Merkezi'nde kursiyerlerle buluştu. Getirdikleri ikramların tadına bakan Tarhan, kadınlarla sohbet etti.

Saadet Mirci Semt Merkezi'nde takı kursuna katılan kadınlar Emine Ülker Tarhan'a Kadınlar Günü için el yapımı kolye hediye etti. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İzmir'de Gün Kadınlarındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement