İzmit Geri Kazanıyor - Son Dakika
Yerel

İzmit Geri Kazanıyor

İzmit Geri Kazanıyor

İzmit Belediyesinin örnek çalışmalarından olan Ambalaj Atıklarını Geri Kazanım Projesi kapsamında 4,5 yıl içinde 29 bin ton atık kağıt toplandığı açıklandı.

04.11.2013 10:15

İzmit Belediyesinin örnek çalışmalarından olan Ambalaj Atıklarını Geri Kazanım Projesi kapsamında 4,5 yıl içinde 29 bin ton atık kağıt toplandığı açıklandı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından diğer belediyelere örnek gösterilen, İzmit Belediyesi'nin 2004 yılında başlattığı projede binlerce ton kullanılmış kağıtlar çöpe atılmayıp, ayrı toplanarak geri dönüşümü sağlanıyor. Son 4,5 yıl içinde proje kapsamında mahallelerden 9 bin ton, kamu kurum ve kuruluşlarından 3 bin ton, işyerlerinden 6 bin ton, fabrikalardan da 11 bin ton atık kağıt toplandı. Gelişmiş ülkelerde yıllar önce başlatılan proje sayesinde İzmit'teki okullar da önemli kazanımlar elde etti. İzmit Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü yetkilileri, 4,5 yıl içinde projeye 800 ton atık kağıt ile destek veren eğitim kurumlarına 20 bin paket fotokopi kağıdı, 80 adet bilgisayar, 60 adet projeksiyon cihazı, 10 adet fotokopi makinası,11 adet yazıcı ile binlerce sarf malzeme yardımında bulunduklarını söylediler.

İlgililer, mahallelerde 1300 adet geri dönüşüm konteynırı konulduğunu da bildirerek, "Gelişmiş ülkelerde geri dönüşüme büyük önem veriliyor. Kimse geri dönüşümü mümkün olan, kağıt, cam, pil, elektronik aletler, kullanılmış yağları çöpe atmıyor. Hepsini ayrı olarak biriktirip yetkili kişi ve kurumlara teslim ediyorlar. İzmit Belediyesi olarak yaklaşık 10 yıldan beri geri dönüşüm çalışması yapıyoruz. Bu alandaki çalışmaları ilk başlatan belediyelerin başında geliyoruz" diye konuştular. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İzmit Geri Kazanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement