Kadınlar İçin Mesleki Eğitim Projesi" - Son Dakika
Yerel

Kadınlar İçin Mesleki Eğitim Projesi"

Kadınlar İçin Mesleki Eğitim Projesi"

Kırıkkale’de Gönül Elçileri projesi kapsamında düzenlenen “Kadınlar İçin Mesleki Eğitim Projesi” tanıtımı Yahşihan ilçesinde yapıldı.

08.01.2014 10:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırıkkale'de Gönül Elçileri projesi kapsamında düzenlenen "Kadınlar İçin Mesleki Eğitim Projesi" tanıtımı Yahşihan ilçesinde yapıldı.

Yahşihan Kaymakamlığı Mavi salonda düzenlenen programa, Vali Ali Kolat'ın eşi İlksen Kolat, Yahşihan Kaymakamı A. Ferhat Özen ve eşi Hamiyet Özen, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bülent Pişi ve vatandaşlar katıldı.

Proje tanıtım programında konuşan, İlksen Kolat, devletin en önemli görevi herkese eğitim imkanı sunmak olduğunu belirterek, ülke nüfusunun yarısını oluşturan kadınların çoğunun çeşitli nedenlerle eğitim sisteminin dışında kaldığını ve hayallerinin yarım bırakıldığını söyledi.

Kadınların haklarını kullanabilmeleri, eğitim düzeylerini yükselterek toplumda daha güçlü konuma gelebilmeleri ve istihdama yeterince katılabilmeleri için önlerindeki engellerin kaldırılması gerektiğini savunan Kolat, şöyle konuştu:

"Kadınların yeterli eğitimi almamaları istihdama ve toplum hayatına aktif olarak katılmamaları, yoksulluğu, geri kalmışlığı beslemekte ve toplumsal sorunlara neden olmaktadır. Eğitimli bir anne daha üretken ve bilinçli oluyor. Toplumda eğitimli kadın demek daha üretken ve aynı zamanda eğitimli bir anne demektir. Eğitimli kadın, sağlam ailenin, sağlam aile de güçlü bir toplumun temelini oluşturur. Gönül Elçileri Projesinin bu aşamasındaki hedefimiz toplumun kalkınması için eğitim sisteminin dışında kalmış kadınlarımıza ikinci bir şansı vermektir. Kurullarımız, sivil toplum kuruluşları ve gönül elçilerimizle beraber kapsamlı bir çalışma sürdürmekteyiz. Eğitimli kadın geleceğe daha güvenle bakar, sağlıklı yuvalar kurar ve mutlu çocuklar yetiştirir. Gelin hep birlikte eğitimini yarım bırakmış kadınlarımıza, gençlerimize gönülden bir el uzatalım. İkinci bir şans vererek kadınlarımıza eğitim ışığı olalım. Desteğimiz, ilgimiz, gönlümüz onlarla olsun. Hem kadınlarımız kazansın hem ülkemiz."

Programda, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Selbihan Eren, proje hakkında sunum yaptı. - Kırıkkale

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kadınlar İçin Mesleki Eğitim Projesi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement