Kahraman" Temizlik İşçisinin Ailesi de Gurur Duyuyor - Son Dakika
Yerel

Kahraman" Temizlik İşçisinin Ailesi de Gurur Duyuyor

Kahraman" Temizlik İşçisinin Ailesi de Gurur Duyuyor

Eskişehir'de 7. kattan düşen 4 yaşındaki çocuğu tutarak hayatını kurtaran temizlik işçisi Deniz: "Eve geldiğimde hemen küçük kızımı sevdim. Onlarda duygulandı, çok sevindi, gurur duydular.

02.12.2014 12:20

ZEHRA AYDIN - Eskişehir'de 7. kattan düşen 4 yaşındaki çocuğu tutarak hayatını kurtaran temizlik işçisi Şükrü Deniz, "Eve geldiğimde hemen küçük kızımı sevdim. Onlarda duygulandı, çok sevindi, gurur duydular. Sevincimi ailemle, çocuklarımla paylaştım" dedi.

Deniz, evinde AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ecrin Esen'i kurtardıktan sonra kendisini birçok kişinin arayarak tebrik ettiğini söyledi.

Odunpazarı Belediyesi Meclis Salonu'nda düzenlenen törende, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'un kendisine plaket verdiğini belirten Deniz, "Çevredeki vatandaşlar da tebrik etti. 'Allah razı olsun senden', 'senin yaptığını herkes yapmayabilir' dediler" ifadesini kullandı.

Ecrin'in düşeceğini anladığında onu kurtarmaktan başka bir şey düşünmediğini vurgulayan Deniz, şöyle konuştu:

"Kendi çocuğum, gözümün önüne geldi. Küçücük bir çocuk, onun aklı yetse zaten cama çıkmaz, ayakkabısını atmaz. Elimden geleni yaptım. Çocuk camdan baktığında benim kızım gibiydi aynen. Baktım onun boyunda, kilosunda gibiydi. Oraya kitlendim, elimden geleni yapmaya çalıştım."

Olay sonrası evine geldiğinde hemen küçük kızını kucağına alıp sevdiğini anlatan Deniz, şöyle devam etti:

"Eve geldiğimde hemen küçük kızımı sevdim. Onlarda duygulandı, çok sevindi, gurur duydular. Sevincimi ailemle, çocuklarımla paylaştım. Komşularım 'sen çok büyük bir şey yaptın' dedi. Beni tebrik etti. Çok büyük bir şey yaptığımı düşünmüyorum, ben orada sadece vesileydim. Cenab-ı Allah öyle istemiş. O çocuğunda göreceği gün varmış, yaşayacakları varmış. Belki ileride büyük bir insan olacak."

-"Sağlığıma daha uygun bir işte çalışmayı isterdim"

Sağlık sorunları yaşadığını, iki ayağından ve sağ kolundan ameliyat olduğunu aktaran Deniz, sol kolundan da ameliyat olması gerektiğini fakat şu an ameliyat olmasının mümkün olmadığını dile getirdi.

Doktorunun kendisine ağır koşullara sahip bir işte çalışmaması gerektiğini söylediğini ifade eden Deniz, "Doktorum 'soğukta senin hastalığın daha çok artar' dedi. Ama benimde başka bir işim yok ki, imkanım da yok. Sağlığıma daha uygun bir işte çalışmayı isterdim. Gönül istiyor ama böyle imkanım yok. Mecburum çalışmaya, 3 çocuğuma bakmak zorundayım. Sonuna kadar devam edip, bu işte çalışıp, üç çocuğuma bakacağım" diye konuştu.

-Temizlik işçisinin eşi Necla Deniz

Necla Deniz ise olay sonrası yaşadıklarına değinerek, şunları kaydetti:

"Eşim eve gelince 'yedinci kattan bir çocuk düştü, ben kurtardım' dedi. Küçük kızım Selvinur'a baktı ağlamaya başladı. Bende ağlamaya başladım, bizimkisi sevinç gözyaşıydı. Allah korusun ya düşüp ölseydi? Yaşadığına çok sevindik. Anlatılmayacak bir sevinçti bizim için ve hala öyle, eşimle gurur duyuyorum. Kahraman olduğu, televizyonlarda çıktığı için değil bir can kurtardığı için çok mutluyum. Annenin neler çektiğini hissediyorum, bir evladın hasta olması yoğun bakımda olmasını bilirim. Küçük kızım Selvinur hastaydı, bende yaşadım o günleri, biliyorum."

Deniz'in büyük kızı Rabia Deniz de babasının küçük bir kızın hayatını kurtardığını öğrendiğinde çok mutlu olduğunu belirterek, "Çocuğa üzüldüm ama babamla gurur duydum. Bir kız kardeşim daha oldu" dedi. - Eskişehir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kahraman' Temizlik İşçisinin Ailesi de Gurur Duyuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement