Karacabey'de "Diyabet" Semineri - Son Dakika
Yerel

Karacabey'de "Diyabet" Semineri

Karacabey\'de "Diyabet" Semineri

Bursa'nın Karacabey ilçesinde, Toplum Sağlığı Merkezi (TSM), "14 Kasım Dünya Diyabet Günü" dolayısıyla sağlık personeline seminer verdi.

18.11.2013 13:17

Bursa'nın Karacabey ilçesinde, Toplum Sağlığı Merkezi (TSM), "14 Kasım Dünya Diyabet Günü" dolayısıyla sağlık personeline seminer verdi. Seminerde, Türkiye'de hızla artan şeker hastalığına karşı yapılması gerekenler anlatıldı.

TSM'de seminere Kaymakam Ahmet Yurtseven, Garnizon Komutanı Üsteğmen Hayati Sarı, Toplum Sağlığı Merkezi Baş Tabibi Dr. Volkan Çiğdem ve İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ensar Uygun da katıldı. TSM doktorlarından Kübra Çabuk'un sunumunu yaptığı bilgilendirmede, diyabet hastalığının önemine dikkat çekildi. Bu konuda halkın bilinçlendirilmesi gerektiğini dile getiren Çabuk, diyabetin en çok kilolu insanlarda görüldüğünü söyledi.

Organ nakli ve organ bağışından da bahseden Dr. Kübra Çabuk, "Her bağış birçok hayat kurtarıyor" dedi.

Karacabey'de yaptıkları diyabet araştırmasına dikkat çeken TSM Baştabibi Volkan Çiğdem ise, "İlçemizde yaklaşık 5 bin 300 obezite ve 4 bin 600 de diyabet hastası var. Bu konuda takiplerimizi sürdürüyoruz. Aslında bu konuda kanuni bir boşluk söz konusu. Siz her ne kadar bağışta bulunduğunuzu belgeleseniz bile, öldükten sonra eğer ailenizden onay alınmazsa bağış olmuyor. Aynı şekilde organ bağışı kartına sahip olmayan biri öldükten sonra ailesinin onayı olursa organları bağışlanabilir. Yani şu anda organ bağış kartınız olsa da olmasa da fark etmiyor. İşte bu boşluğun yeni bir yönetmelikle doldurulmasını bekliyoruz. Ülkemizde şu anda her yıl organ bekleyen 6 bin vatandaşımız var. Karacabey Toplum Sağlığı Merkezi, organ bağışı almaya yetkili kurumdur. Bu bilincin oluşturulması için elimizden gelen çalışmaları gösteriyoruz" diye konuştu.

Programın ardından Ebe Nurten Tunç, Kaymakam Ahmet Yurtseven ve Garnizon Komutanı Üsteğmen Hayati Sarı ile sağlık personeline kan şekeri tahlili yaptı. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Karacabey'de 'Diyabet' Semineri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement