Karaköprü'de Unutulmaz Gece - Son Dakika
Yerel

Karaköprü'de Unutulmaz Gece

Karaköprü\'de Unutulmaz Gece

Şanlıurfa'nın Karaköprü Belediyesi tarafından 'Okullar Arası Şiir, Resim ve Kompozisyon Yarışması'nı kazanan öğrencilere düzenlenen törenle ödülleri takdim edilerek, ardından konser verildi.

21.05.2012 16:11

Şanlıurfa'nın Karaköprü Belediyesi tarafından 'Okullar Arası Şiir, Resim ve Kompozisyon Yarışması'nı kazanan öğrencilere düzenlenen törenle ödülleri takdim edilerek, ardından konser verildi.

Karaköprü Belediyesi Cumhuriyet Parkı anfi tiyatro alanında gerçekleşen ödül törenine; Karaköprü Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi ve eşi Sema Çiftçi, 22. dönem Şanlıurfa Milletvekili ve Şair-Yazar Atilla Maraş, başkan yardımcıları, meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Tören öncesi vatandaşlara hitaben konuşan Başkan Çiftçi, "Değerli misafirler şükürler olsun Karaköprü'nün anfi tiyatrosu ve meydanının az bir bölümü kaldı. Son düzenlemelerle inşallah bu meydanımızın ve anfi tiyatromuzun, Karaköprü için birçok sosyal ve kültürel aktivitelere ev sahipliği yapacağına inanıyoruz. Bugün tam bitmemiş olmasına rağmen bizler, Karaköprü'de faaliyet gösteren 20 okulumuz arasında Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüzün düzenlemiş olduğu şiir, resim ve kompozisyon alanında dereceye giren çocuklarımıza ödüllerimizi dağıtacağız" diye konuştu.

"Belediye olarak insanımızı bu beldede, bu yerleşim alanında yaşayan tüm insanların hem alt yapı, hem üst yapı, hem temel ihtiyaçlarını gösteren tüm hizmetlerini gerçekleştiriyoruz" diyen Başkan Nihat Çiftçi, "Şanlıurfa, Sayın Başbakanımızın, hükümetimizin kararı ile Büyükşehir olmaya doğru gidiyor. Büyükşehir kararı alındı. Karaköprü, merkez ilçe olarak Bakanlar Kurulunda değerlendirilip karara bağlanmış durumda. İşte bu kadar gelişen bir şehirde artık insanımızı da kültürel ve sosyal aktiviteler olarak en üst noktaya getirmek durumundayız" ifadelerinde bulundu.

22. Dönem Şanlıurfa Milletvekili ve Şair-Yazar Atilla Maraş, yaptığı selamlama konuşmasında, "Değerli Karaköprülüler ve Karaköprü'nün çok değerli Belediye Başkanı Nihat Çiftçi kardeşimle, bundan tam 11 yıl önce Şanlıurfa'da Ak Parti teşkilatını arkadaşlarla beraber kurduk. Hepinizi saygıyla ve sevgiyle selamlayarak, şimdi size gençlik yıllarımın şiiri olan 'Aney' şiirimi okuyacağım. 17-18 yaşlarındayken anneme yazdığım bir mektuptur" diyerek 'Aney' şiirini seslendirdi. Maraş, davetliler tarafından büyük alkış aldı.

Konuşmaların ardından, Başkan Çiftçi, Atilla Maraş ve meclis üyeleri tarafından yarışmayı kazanan öğrencilere ödülleri takdim edildi. Başkan Çiftçi, geceye şiirleriyle renk katan Atilla Maraş'a da günün anısına plaket takdim etti.

Daha sonra Mehmet Kazoğlu müzik grubu, birbirinden güzel Urfa türküleri seslendirdiler, gecenin sonuna doğru da vatandaşlar, davul zurna eşliğinde halay çekerek eğlendiler. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Karaköprü'de Unutulmaz Gece - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement