Karşıyaka'da 'Türkülerle Adım Adım Anadolu' Konseri - Son Dakika
Yerel

Karşıyaka'da 'Türkülerle Adım Adım Anadolu' Konseri

Karşıyaka\'da \'Türkülerle Adım Adım Anadolu\' Konseri

Karşıyaka Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu Çarşı Kültür Merkezi'nde "Türkülerle Adım Adım Anadolu" konseri düzenledi.

07.12.2013 11:54

Karşıyaka Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu Çarşı Kültür Merkezi'nde "Türkülerle Adım Adım Anadolu" konseri düzenledi. Koro şefi Vildan Turan Akıncı yönetiminde gerçekleşen konserde Anadolu'nun her yöresinden türküler söylendi, halaylar çekildi. Anadolu kültürünün yaşatıldığı konserde salonu dolduran izleyiciler sanatçılara eşlik etti, alkışlarla destek oldu.

Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak'ın kazandırdığı Karşıyaka Çarşı Kültür Merkezi, merkezde olması, ulaşımın kolaylığı nedenleriyle yoğun ilgi gördü. Belediye Konservatuarı'na bağlı koristler gecede hem bir arada hem de solo türküler ile sevenleri coşturdu. Yıllardır dillerden düşmeyen "Çökertme, Etek sarı sen etekten sarısan, Ceylan gözlerine kurban olduğum, Mendilimin yeşili, Şerife Hanım" gibi 18 türkü söylendi.

Anadolu kültürünü yaşatmak, sevenleriyle buluşturmak için sürdürülen konserler kentin farklı salonlarında belli aralıklar ile tekrarlanacak. 12 Aralık'ta Türk Sanat Müziği Korosu Alaybey Havra Binasında, 17 Aralık'ta ise Çok Sesli Koro Şemikler Ahmet Piriştina Kültür Merkezi'nde konser verecek. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Karşıyaka'da 'Türkülerle Adım Adım Anadolu' Konseri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement