Karşıyakalılar Tiyatroya Doyacak - Son Dakika
Yerel

Karşıyakalılar Tiyatroya Doyacak

Karşıyakalılar Tiyatroya Doyacak

Karşıyaka Belediye Tiyatrosu, yeni sezona bir hayli iddialı giriyor.2013-2014 sezonunda, ilk kez, 5 ayrı oyunla seyirci karşısına çıkacak olan Karşıyaka Belediye Tiyatrosu, yıl boyunca, Ziya Gökalp Kültür Merkezi'nin yanı sıra, dönüşümlü olarak,...

14.10.2013 13:09

Karşıyaka Belediye Tiyatrosu, yeni sezona bir hayli iddialı giriyor. 2013-2014 sezonunda, ilk kez, 5 ayrı oyunla seyirci karşısına çıkacak olan Karşıyaka Belediye Tiyatrosu, yıl boyunca, Ziya Gökalp Kültür Merkezi'nin yanı sıra, dönüşümlü olarak, kentin 2 yeni kültür merkezinde de sahne alacak.

Karşıyaka için çizdikleri "kültür kenti" vizyonunun bir uzantısı olan sanat topluluklarının, her geçen yıl artan bir ivme ile ilerlediklerini belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, "Karşıyaka'ya kültür merkezleri yaparken, önemli olan onların içlerinin sanatla dolmasıydı. Profesyonel toplulukların etkinlikleriyle Karşıyakalıları buluştururken, istedik ki, Karşıyakalılar da bu tutkuya dahil olsun. İçinde yıllardır bu tutkuyla yaşayan varsa, onu dışa vuracak bir olanağı olsun. Bu nedenle, var olan sanat topluluklarımızı geliştirirken, yenilerini de kurduk. Belediye Tiyatromuz, 18 yıldır, özveriyle çalışmalar yapmaktaydı. Artık onlara, yeni olanaklar sağladık. Yeni sahnelerde, Türk tiyatrosuna yepyeni yetenekler yetişiyor" dedi.

Zekeriya Hocalar'ın Genel Sanat Yönetmenliği'nde sezona hazırlanan ekip, beş ayrı oyunu sahneleyecek. Yıllardır Ziya Gökalp Kültür Merkezi'nde gösteriler sunan Belediye Tiyatrosu, bu sezon Karşıyaka'ya yeni kazandırılan Ahmet Piriştina Kültür Merkezi ve Çarşı Kültür Merkezi'nde de sahne alacak.

Karşıyaka Belediye Tiyatrosu Kurban Bayramı sonrası başlayacağı gösterimlerini Nisan 2014 sonuna kadar sürdürecek. Bu yıl 18. yaşını kutlayan ekip, ikisi çocuk, üçü yetişkin olmak üzere toplam beş oyunu, üç ayrı sahnede, dönüşümlü olarak oynayacak. Ücretsiz olacak gösterilere gitmek isteyenler davetiyelerini salonlardan veya Kültür Müdürlüğü'nden alabilecek.

Sahnelenecek oyunlar:

1-AHUDUDU: Joseph Kesselring'in yazıp, Reşiha C. Vafi, V. Rıza Zobu'nun uyarladığı oyun, beyaz perdenin de gözde eserlerindendir. Adını halalarının liköründen alan Ahududu, Joseph Kesselring'in yazdığı ve komedi türünde gelmiş geçmiş en iyi örneklerinden olan "Arsenic and Old Lace" adlı oyundan uyarlanmıştır. Oyun aynı isimle 1944 yılında Frank Capra tarafından sinemaya uyarlanmıştır. Cary Grant'ın oynadığı film bütün Dünya'da hala ilgi görmektedir.

2- TERSİNE DÜNYA: Orhan Kemal'in yazıp Mustafa Gültekin'in uyarladığı oyunda kadın ve erkeklerin rolleri değiştirdiği bir dünya anlatılmaktadır. Komedi tarzının güzel örneklerinden olan oyunda sınıf atlamak için zengin eş arayan erkekler, üç kağıtçılıkla kısa yoldan zengin olmaya çalışan kadınlar anlatılmaktadır.

3- GÜLMECE, GÜLDÜRMECE, DÜŞÜNDÜRMECE: Karşıyaka Belediye Tiyatrosu'nun çalışmaları sırasında sahneye koyduğu, Türk ve Dünya yazarların oyunlarından kısa bölümler olarak hazırlanan gösteri farklı tarihlerde dönüşümlü olarak sahnelenecek.

4- ÇİZMELİ KEDİ: (Müzikli çocuk oyunu) Charles Perrault'un yazıp Can Doğan'ın uyarladığı oyunda Kont Yorak'ın büyüyle değirmencinin kedisini konuşturur. Kedi daha sonra Kont Yorak'ın büyüsünü etkisiz kılmak için aklını kullanarak mücadele başlatır.

5- ÇİRKİN ÖRDEK YAVRUSU (Müzikli çocuk oyunu)

Hans Christian Andersen'in yazıp Gülen İpek Abalı'nın uyarladığı oyunda anne ördeğin yavrularından biri farklı dünyaya gelir. Gri renkteki yavruya Çirkin Ördek Yavrusu adı takılarak alay edilir, o da uzaklara gitmeye karar verir. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Karşıyakalılar Tiyatroya Doyacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement