Kaymakam Sezgin Yaşlılar Haftasında İsmihan Nine'yi Ziyaret Etti - Son Dakika
Yerel

Kaymakam Sezgin Yaşlılar Haftasında İsmihan Nine'yi Ziyaret Etti

Kaymakam Sezgin Yaşlılar Haftasında İsmihan Nine\'yi Ziyaret Etti

Demirci Kaymakam Yalçın Sezgin, Yaşlılar Haftası münasebetiyle Demirci ilçesi Cumhuriyet Mahallesinde ikamet eden 74 yaşındaki İsmihan Akdemir’i evinde ziyaret ederek, yaşlı nineye hediye armağan etti.

21.03.2014 11:19

Demirci Kaymakam Yalçın Sezgin, Yaşlılar Haftası münasebetiyle Demirci ilçesi Cumhuriyet Mahallesinde ikamet eden 74 yaşındaki İsmihan Akdemir'i evinde ziyaret ederek, yaşlı nineye hediye armağan etti.

Yaşlılar Haftası dolayısıyla Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından belirlenen ziyarette Kaymakam Yalçın Sezgin'e eşi Sıla Sezgin, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Fikret Çelik ve vakıf personeli ile Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Özlem Yumlu Hekimoğlu eşlik etti.

İsmihan nineyle bir süre sohbet eden Demirci Kaymakamı Yalçın Sezgin misafir olduğu İsmihan nineyle birlikte yer sofrasında yemek yediler. Her insanın bir gün yaşlanacağına dikkat çeken Demirci Kaymakamı Yalçın Sezgin, yaşlılara yılın bir gününde değil her gününde sevgi ve saygı gösterilmesi gerektiğini söyledi. Kaymakam Sezgin; "Her zaman başımızın tacı olan yaşlılarımıza sevgimizi, saygımızı ve minnettarlığımızı daha anlamlı bir şekilde dile getirmek gerekmektedir. Hayatın çeşitli safhalarından geçmiş olan yaşlılarımız, her insan gibi zamanın etkilerine yenik düşmüş, vaktiyle dimdik olan belleri bükülmüş, dinlenme vakitleri gelmiştir. Her evlat gibi bizlere düşen görev, yaşlılarımızın ihtiyaçlarını karşılamaya gayret edip, onların bu dinlenme zamanlarında rahat etmelerini sağlamaktır. Toplumsal yaşamın temel kuralı karşılıklı sevgi ve saygıdır. Türk toplumu bu temel kural doğrultusunda, toplumsal dayanışmayı yaşamın her evresinde ilke edinmiştir. Yaşlılarımız milletimizin onurudur. Onlara sahip çıkmak ve onlarla ilgilenmek tüm toplum bireylerinin vatandaşlık görevidir. Büyüklerine sahip çıkan toplumlar, medeniyeti yakalamış toplumlardır. Ulu Önder Atatürk "Bir milletin yaşlı vatandaşlarına ve emeklilerine karşı tutumu; o milletin yaşama kudretinin en önemli kıstasıdır. Geçmişte çok güçlüyken, tüm gücüyle çalışmış olanlara karşı minnet hissi duymayan bir milletin, geleceğe güvenle bakmaya hakkı yoktur." demiştir." ifadelerini kullandı.

Yaşlı kadın Akdemir ise, Kaymakam Yalçın Sezgin'in ziyaretinden dolayı çok memnun olduğunu ve yüreğinin kabardığını devlet yetkililerin her zaman yaşlılara sahip çıkması gerektiğini kaydederek, "Hayatım boyunca ilk kez evimde bir kaymakamın beni ziyaret etmesi beni son derece mutlu etti, kendilerine teşekkür ediyorum. Allah kendisine ve devletimize zeval vermesin" şeklinde konuştu. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kaymakam Sezgin Yaşlılar Haftasında İsmihan Nine'yi Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement