Kaymakamlıkta Ekmek İsrafı Toplantısı - Son Dakika
Yerel

Kaymakamlıkta Ekmek İsrafı Toplantısı

Kaymakamlıkta Ekmek İsrafı Toplantısı

Elbistan Kaymakamı Metin Maytalman, ülkemizde çok ciddi bir ekmek israfı olduğunu belirterek, bu israfın önüne geçilmesi için herkese görev düştüğünü söyledi.

12.04.2013 16:14

Elbistan Kaymakamı Metin Maytalman, ülkemizde çok ciddi bir ekmek israfı olduğunu belirterek, bu israfın önüne geçilmesi için herkese görev düştüğünü söyledi.

Türkiye genelinde ekmek israfının önüne geçilmesi için başlatılan kampanya çerçevesinde çeşitli etkinlikler ve faaliyetler devam ederken, Elbistan'da israfın önüne geçilmesi noktasında neler yapılacağı, hangi tedbirler alınabileceği ve halkı bu konuda bilinçlendirmek için neler yapılabileceği noktasında Kaymakam Metin Maytalman başkanlığında bir toplantı yapıldı.

Yurt, pansiyon, huzurevi, öğretmenevi gibi toplu tüketimin olduğu kurumların amirleri ve yetkililerinin katılımıyla gerçekleşen toplantı, Elbistan Kaymakamlığı Toplantı Salonu'nda yapıldı.

Toplantıda ilk olarak bir konuşma yapan Kaymakam Maytalman, "Bir değerlendirme yapalım, karşılıklı görüşüp fikir alışverişinde bulunalım, birimizin göremediğini belki diğeri görür ve belki etkili mücadele yolları ortaya koyabilir ve Elbistan genelinde belki bir katkımız olur ekmek israfının önüne geçilmesi noktasında bugün bu mekanda toplandık" diyerek, toplantının amacını açıkladı.

Ekmek israfının Türkiye'nin gündemine oturmasıyla birlikte ülkemizde israfın boyutlarının tartışılmaya başlandığını belirten Maytalman, yaptığı konuşmada, şunları söyledi:

"Bu çerçevede başbakanlığımız bir genelge yayınladı. Daha öncesinde Toprak mahsulleri Ofisi bir ekmek israfı araştırması yapmış, bulgularını bir kitapçıkta yayınlamışlar. Hakikaten farkında değiliz, ekmek israfı korkunç boyutlarda. Dolayısıyla bu israfı önlemek için herkesin üzerine görevler düşüyor. Bir kere ekmek israfı, insan olma açısından, toplumun bir üyesi olma açısından, dini ve ahlaki sorumluluğumuz açısından bu konuda her birimizin tedbir alması gerekiyor, böyle bir sorumluluğumuz var. Çünkü hepimizin çok iyi bildiği, gördüğü gibi Afrika gibi ülkelerde insanlar ekmek bulamıyor, açlıktan ölüyor. Afrika'ya da gitmeye gere yok, ben inanıyorum ki bizim toplumumuzda, Elbistan'da bile insanların bir kısmı ekmek almakta zorlanıyor. Bu, insanı sorumluluğumuz. Eğer ihtiyacımız olmayan ekmeği almazsak, israf etmezsek; ekmek talebi düşecek, talep düştüğü zaman daha az buğday üretilecek, daha az buğday üretilmesi gerektiği zaman toprakların bir kısmını tasarruf edeceğiz, emeği tasarruf edeceğiz, başka ihtiyaç duyulan alanlara yönlendirmiş olacağız. Ekonomik olarak böyle bir mekanizma işlemiş olacak. O nedenle her birinizin toplu tüketimin yapıldığı kurumların başındasınız veya sağlık gibi, tarım gibi bu işle bir şekilde ilişkili olduğunuz konumdasınız. Bugün burada bu konuyu görüşmek üzere alınacak bir tedbir varsa ki mutlaka var, o tedbirleri değerlendirmek ve bir eylem planı yapmak üzere toplandık. Bu işte sorumlular sadece bizler değiliz, toplumun tamamı sorunlu ama bizim sorumluluğumuz onlara göre daha fazla."

Daha sonra Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü İlyas Gezer, Başbakanlık tarafından yayınlanan 16 maddelik genelgeyi okudu. Garnizon Komutanı Kurmay Binbaşı İbrahim Yazıcı ile Emniyet Müdürü Barış Murat Başol'un da katıldığı toplantıda daha sonra ekmek israfının önüne geçebilmek için yapılması gerekenlerle ilgili, toplantıya katılanlar görüşlerini dile getirdi. - KAHRAMANMARAŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kaymakamlıkta Ekmek İsrafı Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement