Kazan Tuvale Taşınıyor - Son Dakika
Yerel

Kazan Tuvale Taşınıyor

Kazan Tuvale Taşınıyor

Kazan Belediyesi Ululararası Sanat Çalıştayı, düzenlenen bir törenle başladı.

01.10.2013 10:06

Kazan Belediyesi Ululararası Sanat Çalıştayı, düzenlenen bir törenle başladı.

Belediye Köprübaşı Sosyal Tesislerinde düzenlenen törene Kaymakam Veysel Beyru, Belediye Başkanı Lokman Ertürk ile 7 farklı ülkeden 9 ressamın yanısıra Türkiye'den de 14 ressam ve akademisyen katıldı.

Törende tanıtılan ressamlar sırayla söz alarak Kazan'da bulunmaktan ve Sanat Çalıştayı'na katılmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

Hasan pekmezci ve Alaybey Karaoğlu gibi Türkiye'den katılan tanınmış ressamların yanısıra Bosna Hersek, Gürcistan, Filipinler, Kırgızistan, Özbekistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Rusya'dan katılan yabancı ressamlar Kazan'da kaldıkları 4 gün boyunca ilçenin doğal ve tarihi mekanlarının yanısıra gelenek ve föreneklerini de tuvale yansıtacaklar.

Ressamların çizdiği resimler 2-4 Ekim tarihleri arasında Kazan'da yapılacak "2. Uluslararası Ankara Kazan ve Çevresi Halk Kültürü Sempozyumu süresince sergilenecek.

Konuşmaların ardından Kaymakam ve Belediye Başkanı ressamların çalışma alanını ziyaret ederek ressamların yaptıkları resimler hakkında bilgi aldılar. Ressamlardan birisi Belediye başkanına portresini çizerek sürpriz yaptı. Başkan da resmin yanına gecerek basına poz verdi.

Ressamların çalıştıkları Belediye Köprübaşı Tesislerine gruplar halinde gelen öğrenciler de ressamları ziyaret ederek çalıştayı yerinde izlediler, ressamlarla sohbet ettiler.

Çalıştaya katılan ressamlardan Gülay Yüksel ise, sanat eğitiminin çocuklara düşünmeyi, hayal etmeyi, özgün olmayı öğrettiğini belirterek, "Ama şimdi bizim toplumumuzda ülkemizde eğitim politikamızda gördüğüm kadarıyla sanat dersleri gittikçe geriye itiliyor ve yerine başka şeyler konuluyor. Bu beni çok üzüyor. Sanat dersleri üreten insan yetiştirir. Özgün fikirli insanlar yetiştirir. Bizim toplumumuzda şunu anlıyorum. Ben bu kadar sanatı geri iteledikleri zaman düşünen üreten insan değil sadece söyleneni uygulayan bir toplum mu yetiştirmeye çalışıyoruz diye. Ama buna karşılık burada Kazan Belediyesinin yaptığı etkinlik gösteriyor ki aslında insanlar hala sanatın var olmasına inanıyorlar. ve böyle etkinlikler yapıyorlar. Sanata ağırlık veren bir toplumda çok fazla kavga olmuyor, çok fazla hırsızlık olmuyor. Sanat yoksa bunlar daha fazla var" diye konuştu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kazan Tuvale Taşınıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement