Kdz. Ereğli'de Festival Coşkusu - Son Dakika
Yerel

Kdz. Ereğli'de Festival Coşkusu

Kdz. Ereğli\'de Festival Coşkusu

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde bu yıl 19.gerçekleştirilen Sevgi, Barış Dostluk Kültür ve Sanat Festivali ilk gün tüm coşkusuyla sürüyor.Kdz.

06.07.2012 21:38

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde bu yıl 19. gerçekleştirilen Sevgi, Barış Dostluk Kültür ve Sanat Festivali ilk gün tüm coşkusuyla sürüyor.

Kdz. Ereğli 19. Uluslar arası Sevgi, Barış Dostluk Kültür ve Sanat Festivali'nin ilk günü festival coşkusu kortej yürüyüşü ile sürdü. Festival kortej yürüyüşüne Kdz. Ereğli Kaymakam Vekili ve Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Gümeli Belediye Başkanı Ahmet Saydam, siyasi parti ilçe başkanları katılırken, kortej yürüyüşüne katılan Kurtlar Vadisi'nin sevilen karakterlerinden Memati Baş'ı canlandıran Gürkan Uygun büyük ilgi görürken,

Gökhan Uygun ile fotoğraf çektirmek isteyen vatandaşlar birbirleriyle yarıştı. Kurtlar Vadisi'nin Deli Hüsnü karakterini canlandıran Adnan Erdoğan da festival kortej yürüyüşüne katıldı.

Kortej yürüyüşünün ardından binlerce vatandaş konser alanına geldi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile start alan festivalin açılış konuşmasını yapan Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık," Şimdiye kadar çok festivaller yaptık ama böylesine bir kortej yürüyüşü görmedim. Burada Brezilya esintileri vardı Rio de Jenoryo esintileri vardı,

çünkü 6 ay önce oradaydım. Oradan bir esintiler getirmeye çalıştım.

Evet, bugün burada niçin toplandık. Zonguldak, ilçeleri ve Kdz. Ereğli olarak savaştan nefret ediyoruz. Biz barıştan yanayız. Ekonomik sıkıntılarımızı ve problemlerimizi festival boyunca unutacağız. Hep bir ağızdan sevgi, barış ve dostluk diyerek sesimizi tüm dünyaya haykıracağız. Amacımız sevginin, barışın ve dünyada dostluğun yerleşmesini sağlamaktır.

Ben bu vesile festivalin en güzel ortamda hadisesiz bir şekilde geçmesini diliyorum.

Bu festivalimizde müzikten daha çok sanatsal faaliyetler var. Bütün yüreğimle Kdz. Ereğli halkı adına, belediye meclisi arkadaşlarım adına festivalimizin hayırlı ve uğurlu olmasının diliyorum" dedi.

CHP Zonguldak İl Başkanı Halil Furat ise konuşmasında; "Sevginin, dostluğun, barışın ve özgürlüğün kendi Kdz. Ereğli'den herkese merhaba. Dünyaya ses getiren bu festival için

Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık'a teşekkür ederiz. Festival Zonguldak'a

hayırlı olsun."dedi.

CHP Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal, ise

"Festivalin adı Sevgi Barış Dostluk festivali. Bu 3 kelimeye dünya da, Türkiye de ve bölgemizde çok ihtiyacımız var, festivalin Sevgi, Barış, Dostluk getirmesini diliyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından festival meşalesi yakıldı. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kdz. Ereğli'de Festival Coşkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement