Kent Sorunlarına Duyarlı Öğrenci Atölyesi: Tospa - Son Dakika
Yerel

Kent Sorunlarına Duyarlı Öğrenci Atölyesi: Tospa

Kent Sorunlarına Duyarlı Öğrenci Atölyesi: Tospa

Tamamen gönüllü üniversite öğrencilerinden oluşan Toplumsal Sosyal Projeler Atölyesi (TOSPA), hayata geçirdiği projeler ile Bursa’nın çeşitli sorunlarına çözüm bulmaya çalışıyor.

06.06.2016 16:02

Tamamen gönüllü üniversite öğrencilerinden oluşan Toplumsal Sosyal Projeler Atölyesi (TOSPA), hayata geçirdiği projeler ile Bursa'nın çeşitli sorunlarına çözüm bulmaya çalışıyor.

Uludağ Üniversitesi (UÜ) bünyesinde faaliyet gösteren öğrenci proje atölyesi TOSPA, engelli öğrenciler ve bakımsız köy okullarının onarımına yönelik gerçekleştirdiği projeler ile her geçen gün büyümesini sürdürüyor. İlk etapta topluma hizmet etmek amacıyla bir grup öğrenci tarafından kurulan Atölye, şimdilerde yüzlerce öğrenci ile farklı projelere imza atıyor, üstelik tüm projelerini tek kuruş harcamadan, sponsor desteğiyle yürütüyorlar.

KALABALIK EKİP, ÇOK PROJE

Yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veren TOSPA Genel Koordinatörü Büşra Kandemir, topluma hizmet etmek isteği taşıyan öğrencilerin kurduğu atölyenin yerelde başarı ile yürüttüğü projeleri ulusala taşıma istekleri olduğunu vurguladı. Hızlı ve kalabalık olabilmek adına UÜ Proje Atölyesi'ne kardeş olarak çalışmalar yaptıklarını söyleyen Genel Koordinatör Büşra Kandemir; "Bu grupta görev alan öğrenciler olarak topluma hizmet etme isteğimiz vardı. Bunu daha hızlı ve daha fazla yapabilmek amacıyla UÜ Proje Atölyesi'ne kardeş olarak Toplumsal Sosyal Projeler Atölyesi'ni kurduk. İlk olarak köylerde okuyan öğrenci kardeşlerimize yardım amaçlı bir proje hazırladık. İşitme engelli arkadaşlarımız ile projeler gerçekleştirdik. Köyler için şimdiye kadar 4 proje gerçekleştirdik. Bunların hepsi sosyal sorumluluk kapsamında bizler tarafından planlanan ve uygulamaya koyulan projeler" diye konuştu.

YEREL BAŞARILAR ULUSAL PROJELERİ GÜNDEME GETİRİYOR

Toplumda gördükleri sıkıntı ve sorunları çözüme kavuşturmak için düzenli olarak fikir toplantıları gerçekleştirdiklerini söyleyen Kandemir konuşmasına şöyle devam etti: "Engelli arkadaşlarımıza yardımcı olabilmek adına bu yola çıkmıştık. İlk projelerimizi de onlar için yaptık. Yerelde farklı projelere imza attık. Şimdi artık ulusal sorunlara çözüm üretmek amacındayız. Atölye olarak bu konuya odaklandık. Her geçen gün hedeflerimizi büyütüyoruz. Hedeflerimizden birisi sürdürülebilirliği sağlamak. Toplantılarımızda bir proje üzerinde konuşurken yeni projeler de ortaya çıkabiliyor. Bir sorunu çözmek için toplanıp, başka bir soruna çözüm bulabiliyoruz. Bu yüzden bizim çok kalabalık olmamız gerekiyor. Ne kadar çok gönüllü dışarıdan bize katılırsa biz de o kadar fazla proje üretebiliriz. Herkese çağrı yapıyoruz. Sosyal medya veya kampus içerisinde tüm öğrenci arkadaşlarımızı atölyemize çağırıyoruz. Ne kadar fazla olursa o kadar çok sorunlara çözüm bulabiliriz."

DUYARLI ÖĞRENCİLERE ÇAĞRI

Rektör Danışmanı ve Projeler Koordinatörü Prof. Dr. Aslı Hockenberger ise sosyal sorumluluk projeleri konusunda duyarlı olan ve boş zamanlarını yararlı aktiviteler ile geçirmek isteyen tüm gençleri atölye çalışmalarına katılmaya davet etti.

TOSPA PROJELERİ

Uludağ Üniversitesi'nde okuyan tüm öğrenciler, TOSPA projelerine katılabiliyor. Atölye, bugüne kadar "Tek Aracın Kanat Olsun!", "Deneyimsiz Stajyer Aranıyor!", "Minik Adımlar Valsi", "Harikalar Diyarı Projesi", "Bu Günden Yarına Yolculuk", "Akıl Oyunları", "Güneş Çocukları" ve "Hayat Bayram Olsun Şenliği" gibi projelere imza attı. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kent Sorunlarına Duyarlı Öğrenci Atölyesi: Tospa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement