Kilis Valisi Tapsız, Konteyner Kentti Ziyaret Etti - Son Dakika
Yerel

Kilis Valisi Tapsız, Konteyner Kentti Ziyaret Etti

Kilis Valisi Tapsız, Konteyner Kentti Ziyaret Etti

Kilis Valisi Süleyman Tapsız, Öncüpınar Konteyner Kenti ziyaret etti.

08.08.2013 16:50

Kilis Valisi Süleyman Tapsız, Öncüpınar Konteyner Kenti ziyaret etti.

Vali Tapsız ve beraberindekiler, Suriyeli sığınmacıların barındığı konteyner kenti ziyaretinde kent içinde bulunan Mülki İdare Amirliğinde idari meclisi üyeleri ve muhtarlarla biraraya geldi, burada Suriyelilerle bayramlaştı.

Tapsız, yaptığı konuşmada, bayramların toplumsal barışın sağlandığı özel ve güzel günler olduğunu belirtti.

Ramazan ayı boyunca Kilis halkı olarak ekmeğini, suyunu Suriyeli sığınmacılarla paylaştıklarını dile getiren Tapsız, şunları kaydetti:

"Yoksulların,  muhtaçların, mazlumların ve mağdurların hep yanında olduk. Yanında olmaya çalışacağız. Bugün de Bayramı hep birlikte idrak ediyoruz. Ramazan ayı boyunca hemen yanımızdaki Suriye başta olmak üzere tüm İslam dünyasında kardeşlerimize reva görülen zulüm, şiddet ve cinayetlere biz müslümanlar ve sizin kardeşleriniz olarak hep yüreğimiz burkularak şahit olduk. Dolayısıyla bu ramazan bizim için hüzünlü ve buruk geçmiş oldu. Yine de ramazanı şerif, bizim birlik, beraberlik ve kardeşlik hukuku içerisinde geçirmemizi, bunu daha en üst düzeyde en yoğun bir şekilde yaşamamızı sağladı."

Konuşmanın ardından Tapsız ve beraberindekiler, Zeytin Anaokulu'nda eğitim gören Suriyeli öğrencileri ziyaret etti. Suriyeli öğrenciler burada Türkçe, Arapça şarkılar söyledi, gösteriler yaptı. Tapsız, ayrıca konteyner kentte eğitim gören çocuklardan oluşan halk oyunları ekibihin gösterisini izledi, ekip üyesi çocukların söylediği şarkılara eşlik etti. Program sırasında Suriyeli bir çocuk da şiir okudu.

Ziyarete  Garnizon ve İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Necmi İnce, İl Emniyet Müdürü Mehmet Akpınar, Vali Tapsız'ın yanı sıra eşi Ayşe Tapsız ile yetkililer katıldı. - Kilis

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kilis Valisi Tapsız, Konteyner Kentti Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement