Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı - Son Dakika
Yerel

Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı

Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Irkın: "Program kapsamında Gümüşhane'den 14 proje hibe almaya hak kazandı"

29.04.2014 14:22

Gümüşhane Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hasan Irkın, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında Gümüşhane'den 14 projenin hibe almaya hak kazandığını bildirdi.

Irkın, yaptığı açıklamada, tarladan sofraya tüm aşamalarda Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının üreticilere gerek teşvik gerekse hibe şeklinde desteklemeler sağladığını belirtti.

Artık modern tarım ve hayvancılığın gereklerinin yerine getirilmesi gerektiğini ifade eden Irkın, şunları kaydetti:

"Proje üretip teşvik ve hibelerden azami yararlanmanın çabası içinde olacağız. Kırsal alanda ekonomik ve sosyal gelişmeyi sağlamak için gerçek ve tüzel kişilerin ekonomik faaliyetlere yönelik yatırımlarının desteklenmesi amacıyla onaylanan proje toplam tutarı 9 milyon 644 bin, hibe miktarı ise 4 milyon 553 bin liradır. Kırsal kalkınma yatırımlarını desteklemek için Gümüşhane'de faaliyet gösteren özellikle pestil köme fabrikalarının projelendirilmesi ve kapasite artırımı içi, 2006-2013 yılları arasında 31 tesise proje tutarı 11 milyon 619 bin liranın yarısı olan 5 milyon 809 bin lira hibe desteği sağlandı."

Irkın, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında Gümüşhane'den 14 projenin hibe almaya hak kazandığını da belirterek, projelerden sekizinin bitkisel ürün işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması, dördünün koyun, keçi, manda konusunda sabit yatırımlar, birinin hayvansal ürün işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması, birinin ise hayvansal orijinli gübre işlenmesi ve paketlenmesi üniteleri olduğunu, projelerin hayata geçmesiyle 160 kişiye iş imkanı sağlanacağını bildirdi. - Gümüşhane

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement