Kombassan İMKB'de Yarın İşlem Görmeye Başlıyor - Son Dakika
Yerel

Kombassan İMKB'de Yarın İşlem Görmeye Başlıyor

Kombassan İMKB\'de Yarın İşlem Görmeye Başlıyor

Kombassan Holding İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nda (İMKB) işlem görmek için hazır.

22.11.2012 17:27

Kombassan Holding İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nda (İMKB) işlem görmek için hazır.

Kombassan'ın, Bizim Menkul Değerler tarafından yürütülen kotasyon süreci başarı ile tamamlanırken şirket, 23 Kasım'dan itibaren mevzuat gereği İMKB İkinci Ulusal Pazar'da işlem görecek. İşleme açılacak olan Kombassan'ın kodu ise KOMHL olarak belirlendi. Kombassan hisselerinin İMKB'ye kotasyon süreci, Kombassan yöneticilerinin katıldığı bir basın toplantısı ile kamuoyuna duyuruldu.

Borsaya kotasyonla birlikte hisselerin kolaylıkla alınıp satılabileceğinin altını çizen Kombassan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Haşim Şahin, "2007 yılında göreve gelen Kombassan Holding'in yeni yönetimi, gurubun marka ve karlılığını yükseltmek için gayret sarf etmektedir. Bu gayreti gösterirken de ben merkezli değil, biz merkezli ve şeffaf hareket etmekteyiz. Kombassan Holding, güçlü ve dinamik yapısıyla dikkatleri üzerine toplayarak, her geçen yıl faaliyet gösterdiği alanlara yenisini ekliyor. 2012 itibariyle, Kombassan Holding'in yurt içi ve yurt dışında 18 şirketi ve 32 tesisinde yaklaşık 6 bin civarında çalışanı ile faaliyetlerini sürdürüyor" dedi.

"ÜSTÜN PERFORMANSIYLA DİKKAT ÇEKİYOR"

Kombassan Grubu'nun, büyüme ve karlılık alanlarındaki üstün performansını hemen hemen her yıl aldığı ödüllerle taçlandırdığına dikkat çeken Şahin, "2011 yılında İstanbul Sanayi Odası'nın (İSO) yaptığı " Türkiye'nin en büyükleri" sıralamalarına ilk bine altı şirketimizle girerek, başarılarımızın karşılığını almanın haklı gururunu yaşıyoruz. Tüm şirketlerimiz hem teknolojisiyle, hem karlılığıyla, hem de büyüme konusundaki üstün performanslarıyla dikkatleri çekiyor" diye konuştu.

Grup şirketlerinin faaliyet gösterdiği alanda önemli bir performans gösterdiğini anlatan Şahin, "Bugün Kombassan için ayrı bir önem taşıyor. 1988 yılında kurulduğundan bu yana 72 bin ortağıyla Anadolu sermayesinin en güçlü markalarından birisi haline gelen şirketimiz İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nda işlem görmeye başlıyor. Bu da mevcut ve potansiyel ortaklarımızın şirketin finansal performansından hak ettikleri payı alabilmeleri anlamına gelirken, potansiyel yatırımcılar için de yüksek karlılık ve büyüme hedeflerine sahip bir şirkete ortak olma anlamına geliyor" şeklinde konuştu.

"YILLIK YÜZDE 15,5 BÜYÜME HEDEFİ"

İMKB'de işlem görmeyle ilgili tüm onayların alındığını ve ortaklara yapılan çağrının ardından şirketin şimdilik yüzde 10 oranındaki hissesinin işlem görmek amacıyla kaydileştirildiğini aktaran Şahin, "Şirket güçlü bir finansal yapıya sahip. Kombassan'ın 23 Kasım 2012 tarihinden itibaren işlem görmeye başlayacak. Kombassan'ın yıllık ortalama ciro büyümesinin yüzde 15,5 seviyesinde olmasını bekliyoruz. Yatırımlara baktığımızda ise Kombassan son iki yılda yaptığı 128 milyon TL'lik yatırıma ek olarak önümüzdeki 3 yılda 384 milyon TL daha yatırım planladı. 2011 yılındaki brüt karlılık oranı yüzde 15.9 seviyesinde. 2015 yılında karlılık oranının yüzde 18'i aşmasını bekliyoruz ve yıllık yüzde 28,8 FAVÖK artışı hedefliyoruz" dedi. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kombassan İMKB'de Yarın İşlem Görmeye Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement