Konak Belediyesi'nden Kasım'da Aydınlık Akşamlar - Son Dakika
Yerel

Konak Belediyesi'nden Kasım'da Aydınlık Akşamlar

Konak Belediyesi\'nden Kasım\'da Aydınlık Akşamlar

Konak Belediyesi, İzmir kış aylarına hazırlanırken giderek daha erken kararan havayı kültür ve sanatla aydınlatıyor.

31.10.2013 15:42

Konak Belediyesi, İzmir kış aylarına hazırlanırken giderek daha erken kararan havayı kültür ve sanatla aydınlatıyor.

Bir yılda binin üzerinde etkinliğiyle İzmirlileri kültür ve sanatın birleştirici gücüne davet eden Konak Belediyesi kasım ayında da dopdolu bir programla her günü ayrı bir keyfe dönüştürüyor. Kasımın ilk gününden son gününe dek sergi, konser, söyleşi, panel, sağlık etkinlikleri, tiyatro ve her yaşa, her zevke hitap eden etkinlikler Konak Belediyesi kültür ve sanat merkezlerinde yer alacak. Ata'ya saygının ayı kasımda Konak Belediyesi İzmirlileri 'Ata'ya Saygı' karma sergisiyle selamlıyor. Ekim sonunda açılan ve 11 Kasıma kadar sürecek olan sergi, 14'üncü kez İzmir'in Atası'na duyduğu sevgi ve özlemi yansıtacak. Prof.Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür ve Sanat Merkezi'nde yer alan sergide seramik, heykel, dokuma ve resimlerden oluşan eserler izleyiciyi büyülüyor.

2 Kasım'da Gündoğdu Meydanı tarihi bir ana tanıklık edecek, binlerce kişi el ele verip horon tepecek. Konak Belediyesi ve Ekaf'ın düzenlediği 'Horona Katıl Rekora Adın Yazılsın' etkinliği 16.00-17.00 saatleri arasında binlerce kişilik horon çekilmesiyle Türkiye'nin adını Guiness Rekorlar Kitabı'na yazacak.

'Her Şey Seninle Başlar' adlı kitabıyla listelerde ilk sıraya oturan ve binlerce insanın yaşamını değiştiren Mümin Sekman, 6 Kasımda Konak Belediyesi Dr. Selahattin Akçiçek Eşrefpaşa Kültür ve Sanat Merkezi'nde başarının ipuçlarını paylaşacak. 'Öğrenilmiş çaresizlik' tanımıyla algıları değiştiren başarı uzmanı, yepyeni ufuklar açmak üzere başarı ve mutluğu kovalayanlarla bir araya gelecek.

Konak Belediyesi ölümünün 40'ıncı yılında Cevat Şakir Kabaağaçlı'yı unutmadı. 8 Kasımda Prof.Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür ve Sanat Merkezi'nde, ailesi ve dostlarının da katılımıyla Halikarnas Balıkçısı'na duyulan 40 yıllık özlem dile gelecek.

Konak Belediyesi'nin hızla geleneğe dönüşen en renkli ve birleştirici etkinliği Türkiye'nin Renkleri, Aydın, Kars, Eskişehir ve Gaziantep'in katılımıyla Fuar 2 nolu holde gerçekleşecek. 16-17 Kasım günleri Türkiye'nin farklı yörelerinden farklı renkleri İzmir'de birleşecek; kardeşlik, dayanışma ve sevgi yöresel tatlara, danslara yansıyacak.

Konak Belediyesi sadece kültür sanatın değil güncel konuların da nabzını tutuyor. Türkiye'nin aydınlık kenti İzmir, 20 Kasımda kültür söyleşilerinde 'Politik Güncel Konular' üzerine düşünmek ve tartışmak üzere Prof.Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür ve Sanat Merkezi'nde buluşuyor. Büyük ilgi görecek söyleşiye Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı Atilla Sertel konuşmacı olarak katılacak.

21 Kasım'da Konak en güzel, renkli ve hareketli; bol göbecikli Roman Buluşmasına ev sahipliği yapacak. Dr. Selahattin Akçiçek Eşrefpaşa Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen buluşmada Pop Star Armağan, Roman Star Sinem, Roman Star Gülhan, Roman Yıldızları Dans Grubu, Dj Yılmaz ve Özel Ekibi sahne alacak.

İzmir'e emeği geçen, iz bırakan ve isimleri belleklere kazınan ustalarını saygı ve vefayla konuk eden Usta'ya Saygı, kasım ayında Işılay Saygın için gerçekleşiyor. Bugüne dek basın, sanayi, spor, sağlık, siyaset ve yazın dünyasından onlarca ustayı konuk eden Usta'ya Saygı'da Prof.Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür ve Sanat Merkezi Benal Nevzat Salonu Işılay Saygın'ı görmek, ona sevgisini dile getirmek isteyenlerle dolacak. Usta'ya Saygı, 21 Kasımda 18.30'da başlayacak.

20 yıldır radyolardan muhabbetini dinlediğimiz Nihat Sırdar, İzmirli hayranlarıyla buluşuyor. Geçtiğimiz yıl 'Bütün Kazlar Toplandık' adlı gösterisiyle izleyenleri kahkahaya boğan Sırdar, bir kez daha güldürmek için geliyor. Konak Belediyesi'nin Dr.Selahattin Akçiçek Eşrefpaşa Kültür ve Sanat Merkezinde ücretsiz düzenlediği gösteri tarihi ise 22 Kasım Cuma.

Öğretmenler Günü'nde Konak Belediyesi, dünyanın en saygın mesleklerinden birini sürdüren öğretmenlere kulak verecek. 23 Kasımda düzenlenen panelde 'Öğretmenlik Meslek Onuru, Atanamayan Öğretmenler ve Öğretmenliğin Güncel Sorunları' tartışılacak.

'Yazarlar İzmir için Okuyor' bu ay yine sürpriz bir konuğu okurlarla buluşturuyor. Gerçek bir İstanbullu, eğitmen, yazar, gönül adamı Mario Levi, 'Size Pandispanya Yaptım' adlı son romanıyla 26 Kasımda Prof.Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür ve Sanat Merkezi'nde İzmir için okuyacak.

Konak Belediyesi kasım ayı kültür ve sanat etkinlikler sadece bunlarla da sınırlı değil. Ay boyunca çeşitli konser, sergi, tiyatro oyunu, söyleşi şiir dinletisi ve sağlık söyleşileri Konak Belediyesi kültür ve sanat merkezlerinde izlenebilecek. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Konak Belediyesi'nden Kasım'da Aydınlık Akşamlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement