Konak'ın Başkanı Tartana Hırvat Siyasetçiden Övgü - Son Dakika
Yerel

Konak'ın Başkanı Tartana Hırvat Siyasetçiden Övgü

Konak\'ın Başkanı Tartana Hırvat Siyasetçiden Övgü

Hırvatistan Cumhurbaşkanı Dış İşleri Danışmanı Romana Vlahutin, İzmir Kadın Girişimciler Kurulu ve TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Ege Bölge Başkanı Aynur Tartan, Dokuz Eylül Üniversitesi İşletme Fakültesi Dekanı Yasemin Arbak, Öğretim Üyesi...

03.10.2013 15:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hırvatistan Cumhurbaşkanı Dış İşleri Danışmanı Romana Vlahutin, İzmir Kadın Girişimciler Kurulu ve TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Ege Bölge Başkanı Aynur Tartan, Dokuz Eylül Üniversitesi İşletme Fakültesi Dekanı Yasemin Arbak, Öğretim Üyesi Meltem Kolday ve Yard. Doç. Dr. Alper Arısoy Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan'ı makamında ziyaret etti.

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) İşletme Fakültesi ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği işbirliğiyle düzenlenen 'İş'te Kadın' paneline katılmak üzere İzmir'e gelen Hırvatistan Cumhurbaşkanı Dış İşleri Danışmanı Romana Vlahutin, Başkan Tartan'ın kadınlara verdiği destekleri yakından takip ettiğini belirterek kutladı. Vlahutin, "Özellikle fırsat eşitliğini yakalayamamış bölgedeki kadınlara yönelik açtığınız kurslarla onlara destek olduğunuzu öğrendiğimde kadınlar adına çok mutlu oldum. Kadına hizmet, ülkeye yapılan en önemli yatırımdır. Sizi çalışmalarınız nedeniyle kutluyorum" dedi.

Romana Vlahutin, ülkesinde kadınların daha çok eğitim, sağlık ve hukuk alanlarında istihdam edildiğini belirterek, "Eğitimde işgücünün yüzde 76'sını kadınlar oluşturuyor, sağlıkta yüzde 70'ini. Doktorların yüzde 60'ı kadın. Hakimlerin yüzde 66'sı kadın. Bu oranlar kadının toplumdaki yerine ilişkin iyi bir fikir verecektir. Parlamentoda üyelerin yüzde 27'si kadın. İş dünyasında ise yüzde 27 yönetici seviyesinde kadın var, yönetim kurullarında yüzde 19, CEO'ların yüzde 6'sı kadın. Kadınların çok da güçlü olduklarını görmüyoruz. Eğitim, sağlık ve hukukta kadın istihdamı var ancak iş dünyasında çok yok" diye konuştu. Vlahutin, ülkesinde pek çok Türk dizisi yayınlandığını ve severek izlediğini de sözlerine ekledi.

Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, her projelerinde 'Önce insan' felsefesinden hareketle yola çıktıklarını belirterek, "Belediyemizde kadın çalışan sayısı erkeklerden daha fazla, bununla da gurur duyuyorum. Açtığımız meslek edindirme ve hobi kursları sayesinde pek çok genç kızımızı ve kadınımızı ekonomiye kazandırdık. Yaptıkları el sanatı ürünlerin satışını yaparak küçük de olsa aile bütçesine katkı koyuyorlar. Her zaman kadınlarımıza destek verdim, vermeye de devam edeceğim" dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Konak'ın Başkanı Tartana Hırvat Siyasetçiden Övgü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement