Koruyucu Aile ve Gönül Elçileri Projesi Tanıtıldı - Son Dakika
Yerel

Koruyucu Aile ve Gönül Elçileri Projesi Tanıtıldı

Koruyucu Aile ve Gönül Elçileri Projesi Tanıtıldı

Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın Eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde ülke genelinde başlatılan gönül elçileri projesi kapsamında uzunköprü'de geniş katılımlı bilgilendirme toplantısı yapıldı.

09.02.2013 11:17

Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın Eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde ülke genelinde başlatılan gönül elçileri projesi kapsamında uzunköprü'de geniş katılımlı bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Gönül elçileri projesi ve koruyucu aile modeli tanıtım toplantısı Uzunköprü Kız Meslek Lisesi toplantı salonunda geniş katılımla gerçekleştirildi. Tanıtım toplantısına Edirne Valisi Hasan Duruer'in eşi Zeliha Duruer, Uzunköprü Kaymakamı Uğur Kolsuz ve eşi Nuray Kolsuz, olmak üzere Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Edirne Müdürlüğü yetkilileri ve eşleri, sivil toplum kuruluşları ve siyasi partilerin temsilcileri, vatandaşlar ve çok sayıda davetli katıldı.

Tanıtım toplantısında bir konuşma yapan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Edirne Müdürlüğü Yetkilisi Bilgin Özbaş "Çocuklarımızın kaldığı mekanlar çok güzel. İçinde her türlü konforu karşılayacak malzeme var, bakıcılar, rehber öğretmenler var. 48 öğrencinin kaldığı sevgi evinde 50-55 bakıcı var. Ama her şeyi yapıyoruz, tatil zamanında tatile gönderiyoruz, Bayram zamanında harçlık veriyoruz. Ama bir şeyi tamamlayamıyoruz, bir aile sıcaklığını şefkatini veremiyoruz. Ne yaparsak yapalım. Şuandaki evlerimiz olabilecek en güzeli yapıldı. Kalp boş. Oradaki personellerimiz sevgi dolu ama bir aileye sahip olmak ayrı bir şey. Onun boşluğu küçük bir boşluk olarak başlıyor ilerledikçe kocaman bir yara oluyor." dedi.

Çocukların sevgiye muhtaç büyüdüğünü ifade eden Özbaş, "Küçük yaşında onun sızısını hissediyor. Bizim bu boşluğu da doldurmamız mümkün değil, ama bir nebze de olsa bunu doldurmak için uğraşıyoruz. Bu çocukları ailelerle buluşturmak istiyoruz. Pek çok insanın niyeti var, kimisinin gücü var ama işlerin karmaşıklığı bu, nasıl olur bir insanın sorumluluğunu almak insanın çok soru aklına getiriyor. Biz bu soruları gidermek için bu projeyi başlattık. Her bakımdan destek var, sürekli iş birliği var. Bu çocukların küçükten başlayan yarasını küçükten kapatmak, 17 talep aldık, büyük bir rakam bu. Uzunköprü halkının temiz yüreği bu." dedi.

Uzunköprü'de gerçekleştirilen Koruyucu Aile Tanıtım toplantısında Edirne'de gönül elçisi olarak görev alan 9 kişiden biri olan Fatma Nazan Tuğlalı da bir konuşma yaptı. Konuşmanın ardından Tuğlalı'nın evlat edindiği Zeynep ve Mehmet Ali isimli çocukları ile birlikte sahneden salondaki katılımcılara şöyle seslendi, "Onların sevgisi dünyada hiç bir şeyle ölçülemez. Sizler de bir çocuğun elinden tuttuğunuz vakit göreceksiniz ki hayatınız değişecek. Hem Sosyal sorumluluğunuz yerine getirmiş olacaksınız, hem de bir çocuğun hayatını değiştirebileceksiniz." dedi.

09.02.2013 10: 50: 56

TSI

NNNN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Koruyucu Aile ve Gönül Elçileri Projesi Tanıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement