Kosgeb Desteklerinden Yararlanmak İçin Kobi Bilgi Beyannamesinin Güncellenmesi Gerekiyor - Son Dakika
Yerel

Kosgeb Desteklerinden Yararlanmak İçin Kobi Bilgi Beyannamesinin Güncellenmesi Gerekiyor

Kosgeb Desteklerinden Yararlanmak İçin Kobi Bilgi Beyannamesinin Güncellenmesi Gerekiyor

KOSGEB Yozgat İl Müdürü Mustafa Işık, KOSGEB İl Müdürlüğü olarak Yozgat’ta KOBİ’lerinin gelişimi ve istihdama katkılarını artırmalarını teşvik için desteklerinin artarak sürdüğünü söyledi.

10.12.2015 16:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KOSGEB Yozgat İl Müdürü Mustafa Işık, KOSGEB İl Müdürlüğü olarak Yozgat'ta KOBİ'lerinin gelişimi ve istihdama katkılarını artırmalarını teşvik için desteklerinin artarak sürdüğünü söyledi.

KOSGEB Destek modeli işletme başvurusu esasına dayalı bir sistem olduğunu ifade eden KOSGEB Yozgat İl Müdürü Işık, "Bakanlar kurulu tarafından KOSGEB Destekleri kapsamına alınan sektörlerde faaliyet gösteren ve KOSGEB Veri Tabanına kayıt olarak KOBİ Bilgi Beyannamesini dolduran işletmeler KOSGEB Destek Programlarına başvuru yapabilmektedirler. KOSGEB veri tabanına daha önceden kayıt yaptıran İşletmeler de KOBİ Bilgi Beyannamelerini her yıl güncelleyerek KOSGEB Destek Programlarından faydalanabilmektedirler. KOBİ Bilgi Beyannamelerinin güncel olması İşletmelerin Destek başvurusu yapabilmesi için çok önemlidir. KOSGEB Veri tabanına daha önceden kayıt yaptıran İşletmeler her yıl KOBİ Bilgi Beyannamesini güncellemeleri gerekmektedir. Çünkü her yıl KOBİ Bilgi Beyannamesini güncellemeyen işletmeler KOSGEB Veri Tabanında pasif konuma gelmektedirler. KOSGEB Destek Programlarından faydalanmak isteyen, KOSGEB Veri Tabanına kayıtlı olup KOBİ Bilgi Beyannamesi güncel olmayan işletmelerin aktif hale geçebilmeleri ve destek başvurusu yapabilmeleri için KOBİ Bilgi Beyannamesini güncellemeleri gerekmektedir" dedi.

Destek oranı kalkınmada öncelikli 5.bölgede bulunan Yozgat için yüzde 60 olduğunu ifade eden Işık, "KOSGEB Desteği kullanmak isteyen işletmelerin KOSGEB Destek Programları başvuruları için hazırlayacağı iki kısım evrak vardır. Birincisi destek başvuru evrakı, ikincisi de destek ödeme talep evraklarıdır. İşletmelerimizin kullanmak istedikleri destekler için KOSGEB resmi web sayfasından kendi işletmelerinin kullanıcı adı ve şifreleriyle destek başvurusu yapmaları gerekmektedir. İnternet üzerinden başvuru işlemini tamamlayan işletmelerimiz başvuru yaptıkları destek programı ile ilgili başvuru evraklarını KOSGEB Yozgat Müdürlüğümüze getirerek destek başvuru sürecini başlatmış olmaktadırlar. Müdürlük olarak başvuru evrakları üzerinden gerekli incelemeleri yaptıktan sonra destek başvurusu uygun bulunan işletmelere destek kullanımı için uygunluk onayı verilmektedir. Bundan sonra işletme destek sürecini başlatarak, KOSGEB'e başvuru yapılan destekle ilgili iş ve işlemleri gerçekleştirecektir. Süreç tamamlandıktan sonra işletme, destek ödeme talep formu ve ekindeki ödemeye esas olacak evraklarını KOSGEB Yozgat Müdürlüğümüze getirerek destek ödeme talebinde bulunacaktır. Destek ödeme talebinde bulunan işletmenin ödeme evrakları incelenerek varsa eksiklikler tamamlatılacaktır. Gerekli işlemler tamamlandıktan sonra destek ödemesi işletmenin ilgili banka hesabına yatırılmaktadır. KOSGEB Destek Programları başvurularıyla ilgili ayrıntılı bilgi KOSGEB Yozgat Müdürlüğünden alınabilir" diye konuştu. - YOZGAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kosgeb Desteklerinden Yararlanmak İçin Kobi Bilgi Beyannamesinin Güncellenmesi Gerekiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement