Köylüden Baz İstasyonu Eylemi - Son Dakika
Yerel

Köylüden Baz İstasyonu Eylemi

Köylüden Baz İstasyonu Eylemi

Muğla'nın Ortaca ilçesine bağlı Kemaliye köyünde kurulması planlanan ikinci baz istasyonu istemeyen köylüler, cihazın kurulmak için gelen yetkililere izin vermeyerek projeye tepki gösterdi.yıllar önce arazinin 128 hissedarından biri olan Bahar...

30.12.2012 12:17

Muğla'nın Ortaca ilçesine bağlı Kemaliye köyünde kurulması planlanan ikinci baz istasyonu istemeyen köylüler, cihazın kurulmak için gelen yetkililere izin vermeyerek projeye tepki gösterdi.

Kemaliye köy kahvesinde toplanan Kemaliye köylü sakinleri,

yıllar önce arazinin 128 hissedarından biri olan Bahar Azman'dan refakat alarak kurdukları baz istasyonuna ikinci bir ilave yapmak isteyen şirkete tepki gösterdi. Köylüler baz istasyonunun kurulmasını izin vermedi. Şirket yetkilileri köylünün tepki göstermesi üzerine Dalyan Jandarma Karakol Komutanlığı'na müracaat ederek, köye tekrar geldi. Israrlarını sürdüren köylüler, şirket yetkilileri ve jandarmaya baz istasyonunu kesinlikle kurdurmayacaklarını bildirdi. Köylülerin ısrarı üzerine şirket yetkilileri cihazı takmadan köyden ayrıldı.

Kemaliye köyü sakinleri kurulmak istenen ikinci baz istasyonu istemediklerini belirterek, "Yıllar öncesi bu arazı üzerinde hissedarlarından birinden izin alınarak baz istasyonu kurulmuş. Bu arazi üzerinde 128 hissedar bulunmaktadır. Baz istasyonu kurulabilmesi için 128 hissedarın onayı gerekmektedir. Oysa burada Bahar Azman adlı hissedardan izin alınmıştır. Bahar Azmanın arazi üzerinde belirli bir yeri bulunmamaktadır. Biz daha önce kurulan baz istasyonunu kaldırmak isterken, şimdi ikincisini kurmak istemektedirler. Buna kesinlikle izin veremeyiz. Baz istasyonun kurula ilmesi için 128 hissedarın imza atmaları gerekin. Eğer baz istasyonunu kuracak olan şirket; tapudan kroki çıkartıp, Bahar Azman'a ait olduğunu ispatlarsa ancak kurabilirler. Bununda mümkün olmadığını biliyoruz. Çünkü hisseli araziden kimin nerede hakkı olduğu belli değildir. Kesinlikle izin vermiyoruz" dediler.

Kemaliye köyü eski muhtarı olan İl Genel Meclis Üyesi Murat Yarar ise, "1999-2009 yılları arasında bu köyde muhtarlık yapan birisiyim. Burada kurulan baz istasyonu benim muhtarlığımdan önce kurulmuştur. Halkımız bunun ne olduğunu bilmiyordu. Bu istasyonun zararını bilmiyordu. Benim muhtarlığım zamanında baz istasyonun kaldırılması için itiraz ettik. Avukat İsmail Can Varol'u avukat olarak görevlendirdik. Mahkeme açıldı. Baz istasyonunun zararlı olup olmadığını ölçüm yapılabilmesi için mahkeme bizden o zamanın parası ile 1 milyar 500 bin TL para istendi. O zaman ben bu köyden istenen parayı toplayamadım. Açtığımız dava düştü. Biz tek istasyona razı iken, iki telefon şirketi anlaşmış aynı direğe ikinci bir istasyon kurulmak istenmektedir. Halkımız uyandı; biz zaten birisini kaldırmak isterken ikinciyi kurdurmak istemiyoruz. Sistem budur, baş kaldırı budur. Halkımız bunu istemiyor. Baz istasyonu kurulabilmesi için hissedarlardan imza veren kimse yok. Bu arazi çok hisselidir. Bir kişi imza atmış, diğerleri imza atmamıştır. Biz buraya güçlendirme yapacağız; başka cihaz koymayacağız demişlerdir. İkinci bir baz istasyonu cihazı kamyonun üzerinde geldi ve halkımız bunu taktırmadı. Olay şimdi bu" diye konuştu. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Köylüden Baz İstasyonu Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement