Köylüler Yarım Kalan Yolun Yapılmasını İstiyor - Son Dakika
Yerel

Köylüler Yarım Kalan Yolun Yapılmasını İstiyor

Köylüler Yarım Kalan Yolun Yapılmasını İstiyor

Adıyaman’ın Tut ilçesine bağlı Yaylımlı Köyü ile Besni’ye bağlı Çamlıca Köyü’nü birbirine bağlayan yolun yapılması isteniyor.

07.09.2015 15:10

Adıyaman'ın Tut ilçesine bağlı Yaylımlı Köyü ile Besni'ye bağlı Çamlıca Köyü'nü birbirine bağlayan yolun yapılması isteniyor.

1989 yılında yapılan 5 kilometre uzunluğundaki Tut ilçesine bağlı stabilize Yaylımlı Köy yolunun yarısı geçtiğimiz yıl İl Özel İdare Müdürlüğü tarafından yapıldı. Köylü vatandaşlar, yaklaşık 2 kilometresi geçtiğimiz yıl yapılan yolun, kalan 3 kilometrelik bölümünün de yapılmasını istiyor.

Yolun bitirilmesi halinde Tut İlçesinin Besni ve Adıyaman'a daha yakın mesafede ulaşılacağını ifade eden köylüler, yarım kalan yolun tamamlanmasını istiyor.

Yaylımlı, Boyundere, Havutlu ve İnceler köylerinin yol güzergahında olduğunu belirten köylüler, "Topraklarında her türlü sebze ve meyve yetiştiriciliği yapan vatandaşlar katırla, atla ürünlerini pazarlamak üzere Çamlıca Köyü durağına getirip oradan Besni ve Adıyaman'a götürüyor. Mevcut stabilize yol hem dar ve tehlikeli olmasından dolayı araçlar gidemiyor. Yolun yapılmasıyla hem güvenlib olacak, hem de ulaşım kolaylaşacak" ifadelerini kullandılar.

İl Özel İdare Genel Sekreteri Kenan Doğan ise, belirtilen yolun geçen yıl programa alınarak 2 kilometrelik bölümünün yapıldığını, geri kalan 3 kilometrelik bölümünün ise önümüzdeki yıl için Besni İlçesi yatırım programına alınarak yapılacağını kaydetti. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Köylüler Yarım Kalan Yolun Yapılmasını İstiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement