Kozan'da Kentsel Dönüşüm Uygulaması İptal Edildi - Son Dakika
Son Dakika Logo

Kozan'da Kentsel Dönüşüm Uygulaması İptal Edildi

06.06.2012 18:06

Kozan Belediyesi'nin Mahmutlu ve Cumhuriyet mahallelerinde kentsel dönüşüm uygulanması yapılması yönünde aldığı karar, tartışmalı geçen meclis toplantısında iptal edildi.

Kozan Belediyesi'nin Mahmutlu ve Cumhuriyet mahallelerinde kentsel dönüşüm uygulanması yapılması yönünde aldığı karar, tartışmalı geçen meclis toplantısında iptal edildi.

Kozan Belediye Meclisi'nin Haziran ayı toplantısı, Belediye Başkanı Kazım Özgan başkanlığında Belediye Sineması'nda yapıldı.

Özgan, toplantıda, Mahmutlu ve Cumhuriyet mahallelerinde yapılması öngörülen kentsel dönüşüm uygulamasına, vatandaşların önemli bir bölümünün rıza göstermemesi üzerine, uygulama yapılacak alanı daralttıklarını anlattı.

Uygulamada kimsenin mağdur edilmeyeceğini ifade eden Özgan, konuyla ilgili maddeyi oylamaya sunmak istedi.

Bu sırada meclis toplantısını izleyen bazı vatandaşların tepkisi ve söz alan bazı MHP'li meclis üyelerinin görüşlerini açıklamaları üzerine yaşanan tartışma üzerine, Özgan, AK Partili meclis üyelerinden, uygulamanın reddi yönünde oy vermelerini istedi.

Özgan, oylama sonunda, meclis üyelerinin çoğunluk kararı ile kentsel dönüşüm uygulamasının oy birliği ile tamamen iptal edildiğini açıkladı.

Yayıncı : Ali Güreli - ADANA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kozan'da Kentsel Dönüşüm Uygulaması İptal Edildi - Son Dakika


Advertisement