Ksü'de Dış Politika Konulu Panel - Son Dakika
Yerel

Ksü'de Dış Politika Konulu Panel

Başbakanlık Kamu Diplomasisi Koordinatörlüğü tarafından üniversitelerde düzenlenen "Bölgesel Gelişmeler Işığında Türk Dış Politikası ve Kamu Diplomasisi" konulu panel 17 Şubat Cuma günü Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi'nde (KSÜ)...

15.02.2012 17:05

Başbakanlık Kamu Diplomasisi Koordinatörlüğü tarafından üniversitelerde düzenlenen "Bölgesel Gelişmeler Işığında Türk Dış Politikası ve Kamu Diplomasisi" konulu panel 17 Şubat Cuma günü Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi'nde (KSÜ) gerçekleştirilecek.

KSÜ'den yapılan yazılı açıklamada, dış politikada yaşanan son gelişmelerin ele alınacağı ve değerlendirileceği panelin, Avşar Yerleşkesi Baytorun Konferans Salonunda yapılacağı bildirildi. İki oturumda gerçekleştirilecek panelin "Ortadoğu, Arap Baharı ve Türkiye" başlıklı ilk oturumunu KSÜ Fen- Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Vedat Gürbüz yapacak. Oturumda, uluslararası ilişkiler alanının önemli isimlerinden Galatasaray Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı ve Yükseköğretim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Beril Dedeoğlu "Ortadoğu'daki Son Gelişmeler", Boğaziçi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kemal Kirişçi ise "Arap Baharı Sonrasında Bölgesel Entegrasyon İmkanlarını Yeniden Değerlendirmek" başlıklı sunum yapacakları.

KSÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Bakan'ın oturum başkanlığını yapacağı "Türkiye'nin Kamu Diplomasisi Fırsatları" konulu ikinci oturumunda ise Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı, Büyükelçi Naci Koru, "Dış Politikada Kamu Diplomasisinin Yeri" başlıklı sunumuyla katılımcıları bilgilendirecek.

KSÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ahmet Hamdi Aydın'ın da "Dış Politika ve Komşularımız" başlıklı sunumuyla devam edecek olan panelde gazetecilerde değerlendirmelerde bulunacak.

"Değerlendirme ve Kapanış" bölümüyle sona erecek panelde, Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, KSÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Fatih Karaaslan, Başbakan Başmüşaviri ve Kamu Diplomasisi Koordinatörü Doç. Dr. İbrahim Kalın ve AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal birer konuşma yapacak. - KAHRAMANMARAŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ksü'de Dış Politika Konulu Panel - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement