Kurudere Kanalı Islah Ediliyor - Son Dakika
Yerel

Kurudere Kanalı Islah Ediliyor

Kurudere Kanalı Islah Ediliyor

Devlet Su İşlerine ait kuşaklama kanallarının temizliği Nazilli Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından kışa hazır hale getiriliyor.

12.10.2013 20:44

Devlet Su İşlerine ait kuşaklama kanallarının temizliği Nazilli Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından kışa hazır hale getiriliyor.

Pınarbaşı Mahallesinde Atatürk Lisesi yakınından başlayarak Ocaklı Köyüne kadar uzanan bin 700 metre uzunluğundaki Kurudere mevkii Kanal yolu deresi kışa hazırlanıyor. Devlet Su İşlerine ait kuşaklama kanallarının temizliği Nazilli Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından yapılıyor. Olası su taşkınlarını önlemek için yapılan temizleme çalışmaları her yıl rutin olarak gerçekleştiriliyor..

Kurudere Kanalı ıslahında kanalın taban ve yanlarında çıkan otlar temizlenirken, kanal boyunca biriken balçıklar kepçelerle kazınıyor. Bu çalışmalar devam ederken ayrıca kanal üzerinde bulunan 10 adet köprüde menfez çalışmaları da yapılıyor. Şu an iki geçiş köprüsünde uygulanan menfez yükseltme çalışması ile kanalda su birikmesi önlenecek. Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince devam eden menfez çalışmalarında su birikintisi oluşturabilecek diğer menfezlerde yıkılarak yenileri yapılacak.

Yürütülen çalışmaları Başkan Yardımcısı Mesut Erdemir ve Fen İşleri Müdürü Halil İbrahim Topçu ile birlikte yerinde inceleyen Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Kurudere kanalında her yıl rutin olarak kanal ıslahı çalışmaları yapıldığını belirterek, Fen İşleri Müdürlüğünün gerçekleştirmiş olduğu bu çalışmalarla yaklaşan kış ayları ve bu aylarda yoğunlaşan yağışlarla kanalın taşma riskinin kalmayacağını ve oluşabilecek diğer problemlerinde önüne geçilmiş olacağını söyledi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kurudere Kanalı Islah Ediliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement