Kütahya İl Genel Meclisi Başkanı Durmuş, Yatırımcıları Murat Dağı'na Çağırdı - Son Dakika
Yerel

Kütahya İl Genel Meclisi Başkanı Durmuş, Yatırımcıları Murat Dağı'na Çağırdı

Kütahya İl Genel Meclisi Başkanı Durmuş, Yatırımcıları Murat Dağı\'na Çağırdı

Kütahya'nın Gediz ilçesine bağlı Murat Dağı Termal Turizm Kayak Merkezi'ni ziyaret eden Kütahya İl Genel Meclisi Başkanı Seyit Ömer Durmuş, turizmcileri bölgeye yatırım yapmaya çağırdı.

12.03.2013 12:58

Kütahya'nın Gediz ilçesine bağlı Murat Dağı Termal Turizm Kayak Merkezi'ni ziyaret eden Kütahya İl Genel Meclisi Başkanı Seyit Ömer Durmuş, turizmcileri bölgeye yatırım yapmaya çağırdı.

Gediz Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu ve Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu'nun davetlisi olarak Murat Dağı Termal Turizm Kayak Merkezi'ne gelen Kütahya İl Genel Meclisi Başkanı Seyit Ömer Durmuş, tesislerde meclis üyeleri ile birlikte bir dizi incelemelerde bulundu.

Yaklaşık 50 kişilik davetli grubuna, tesislere çıkmadan önce İlçe Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu tarafından Değirmen Balık Lokantasında yemek verildi.

Yemeğin ardından topluca Kayak Merkezine çıkıldı. Burada bir konuşma yapan Kütahya İl Genel Meclisi Başkanı Seyit Ömer Durmuş, Murat Dağı'nın ender bulunan özellikleriyle turizm açısından önemli bir merkez olduğunu ve yatırımcıların bu bölgeyi iyi tanımaları gerektiğini söyledi.

Başkan Durmuş şu şekilde konuştu: Murat Dağı Ege Bölgesi'nin en yüksek dağlarından birisi ve burada Türkiye'de olmayan bir özellik var. Bin 450 metrede Yaklaşık 50 santigrat derece, saniyede 8 litre termal sıcak suyu var.

Ayrıca Murat Dağı Kütahya'da en büyük nehirlerimizden olan Porsuk Sakarya nehrinin ve Gediz nehrinin aynı yerden çıktığı, birisinin kuzeye birisinin güneye aktığı merkezi bir yer ve hava alanına çok yakın bir dağımızdır.

Biz burada bir değişiklik olsun dedik ilk başlangıç olarak kayak merkezi olabilir mi diye bunun bir alt ilk adımını atalım dedik. Kütahya İl Özle İdaresi olarak bende İl Genel Meclisi ve meclisimizin katkılarıyla bir başlangıç olsun diye burada baby-lifti adı verilen küçük de olsa bir başlangıç yaptık inşallah bunun arkası gelir.

Ayrıca Murat Dağı Zafer Kalkınma Ajansı'nın mastır planıyla Ege Bölgesi Murat Dağı Kayak Merkezi olarak planladık. Yatırımcıların buraya gelip burayı görmelerini ve bu başlangıcın ileride inşallah Türkiye'nin kalkınmasına, Türkiye'nin spor alanındaki yeni bir kayak merkezi oluşmasına katkı yapacağını düşünüyoruz.

İl Genel Meclisi olarak yaptığımız bu katkıyı yerinde görmek için arkadaşlarımla birlikte bu günümüzü buraya ayırdık. Bütün Türkiye ve dışarıda bizi duyan, kulak veren yatırımcıları Murat Dağı'na bekliyoruz. İnşallah önümüzdeki yıllarda daha güzel olacağını diliyoruz. Hayırlı olsun diyoruz.

Daha sonra Murat Dağı Termal Turizm Merkezi'ne inen davetlilere Orman İşletme Müdürlüğü'ne ait tesiste çay ikram edildi.

Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, davetlilere Murat Dağı Termal Turizm Merkezi hakkında bilgi verdi.

Bilgilendirmenin ardından burada belediyenin yürüttüğü tesis düzenleme çalışmalarını ve 50 derecelik doğal sıcak su ile işletilen hamamları inceleyen Kütahya İl Genel Meclisi Başkanı Seyit Ömer Durmuş ve üyeler, bir tarafta soğuk su kaynakları ile kar ve kayak imkanı, bir tarafta sıcak şifalı suları görünce hayranlıklarını gizleyemediler.

Başkan Durmuş ve üyeler, tesislerde yaptıkları incelemelerin ardından Murat Dağı'ndan ayrıldılar. - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kütahya İl Genel Meclisi Başkanı Durmuş, Yatırımcıları Murat Dağı'na Çağırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement