Kutlu Doğum Haftası - Son Dakika
Yerel

Kutlu Doğum Haftası

Kutlu Doğum Haftası

Kırklareli Müftüsü Bayrak: "Peygamberi örnek almak, insanlığın yolunu aydınlatmak, toplumu sevgi, saygı, hoşgörü etrafında birleştirmektir"

16.04.2014 12:06

Kırklareli Müftüsü İsmail Bayrak, Hz. Muhammed'i örnek almanın, insanlığın yolunu aydınlatmak, toplumu sevgi, saygı ve hoşgörü etrafında birleştirmek anlamına geldiğini bildirdi.

Bayrak, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla yayımladığı mesajında, Hazreti Muhammed'in sadece Müslümanlar için değil, bütün insanlar için en büyük ideal konumunda olduğunu belirtti.

Hazreti Muhammed'in üstün şahsiyeti ve ahlakının bütün insanlığa örnek olduğunu vurgulayan Bayrak, şunları kaydetti:

"Hazreti Muhammed'in insanlığa kattığı güzellikleri iyi anlamak, mutluluğun anahtarı. Rahmet, sevgi, hoşgörü ve adalet gibi tüm erdemli değerleri üzerinde toplamış olan Efendimiz, hayatı boyunca insanları doğruluğa, iyiliğe, yardımlaşma ve dayanışmaya teşvik etmiştir. Peygamberimizin insanlığa kattığı güzellikleri iyi anlamak mutluluğun anahtarıdır. Bizler ancak onun yolunda yürüdükçe, ideallerimizde hedeflediğimiz topluma ulaşmamız mümkün olacaktır."

Bayrak, Hz. Muhammed'in, "Bir insanın kurtuluşuna vesile olan bütün insanlığı kurtarmış olur" tavsiyesiyle hareket edilmesinin, hem şahsi hem de toplumsal hayatta emniyet ve huzuru yakalamayı kolaylaştıracağını kaydetti. - Kırklareli

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kutlu Doğum Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement