Lapseki 30. Geleneksel Kiraz Festivali - Son Dakika
Yerel

Lapseki 30. Geleneksel Kiraz Festivali

Lapseki 30. Geleneksel Kiraz Festivali

Lapseki ilçesinde bu yıl 30'uncusu düzenlenen "Geleneksel Kiraz Festivali" başladı.

09.06.2015 08:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Lapseki ilçesinde bu yıl 30'uncusu düzenlenen "Geleneksel Kiraz Festivali" başladı.

Lapseki Belediyesi tarafından organize edilen festival, Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Daha sonra, Kaymakam İsmail Ayhan Tavlı, İlçe Garnizon Komutanı Deniz Albay Recep Şenveli, Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, Çardak Belediye Başkanı Basri Ulaş ve diğer protokol üyeleri, çarşı içinde mehteran konserini izledi.

Tavlı, törende yaptığı konuşmada, ilçede kiraza büyük önem verdiklerini ve Lapseki kirazı konusunda iddialı olduklarını belirtti.

Lapseki kirazının markalaşması için çalışmaların devam ettiğini anlatan Tavlı, "Markalaşma projemizi Türkiye Patent Enstitüsüne sunduğumuz zaman bize kirazla ilgili herhangi bir etkinliğin yapılıp yapılmadığı soruldu. İşte bu 30 yıl boyunca devam eden festival, markalaşmanın en önemli ayağını oluşturuyor. Bu yüzden düzenlenen festivallerde emeği gecen her kese çok teşekkür ediyoruz" dedi.

Yılmaz ise bu yıl kirazda rekoltenin yüksek olmasını beklediklerini söyledi.

Temennilerinin, üreticiye fiyat konusunda yardım edecek bir sezon olduğunu ifade eden Yılmaz, "Geçtiğimiz yıl üreticilerimiz para kazanamamıştı. Bu yıl fiyatlar da yardım ettiği takdirde para kazanacaklar Allah'ın izniyle. Lapsekililer olarak kiraz festivalini kendi kendimize kutlamak istemiyoruz. En azından ulusal bazda kutlanmasını istiyoruz. Bundan dolayı daha farklı kutlamalar yaparak Lapseki kirazını dünyaya tanıtmak istiyoruz. Bu yıl festivali 7 gün dolu dolu etkinliklerle kutlayacağız" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Lapseki 30. Geleneksel Kiraz Festivali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement