Bilgi ve Çözüm Platformu Logosphere İstanbul 2013, Haliç Kongre Merkezi'nde başladı.
Yazılım kuruluşu LOGO Business Solution tarafından düzenlenen Logosphere etkinliğinde, teknolojideki yeni yaklaşımlar ve LOGO'nun yeni nesil iş çözümlerinin anlatılırken, kağıtsız şirketler, online işe alımda son trendler, mobil yaklaşımlar, siber güvenlik, kurumsal kaynak yönetimi gibi konular ele alındı.
LOGO Yönetim Kurulu Başkanı Tuğrul Tekbulut, yaptığı konuşmada, teknolojide sürdürülebilir başarının bir platform aracılığıyla sağlandığını belirterek Logosphere'in Türkiye'nin bağrından çıkmış bir teknoloji ve çözüm platformu olduğunu ifade etti. Dünyanın bir ağ ekonomisine doğru gittiğine işaret eden Tekbulut, bir platformu sürdürülebilirliği için teknolojik yeniliklere açık olmanın önemli olduğuna işaret etti. Tekbulut, platformun çözüm ve tedarikçi seçme özgürlüğünün artması açısından müşterilere fayda sağladığını aktararak, bunun yanında inovasyon kapasitesinin artması, çözümler için daha kolay eleman bulunması gibi pek çok avantajın da olduğunu söyledi.
500'ü aşan çözüm ortağına sahip oldukları bilgisini veren Tekbulut, "Bini aşan çözüm oldu. 41 ülkeye ihracat ve 25 ülkede çözüm ortağımız var artık. Logosphere'deki net katma değeri, LOGO'nun cirosunun 4 katı olarak hesap ettik, 200 milyon lira. Bunun hepsinin de katma değer olduğunu düşünürseniz bu belki de 2 milyar dolarlık bir sanayi kuruluşuna tekabül eder" ifadelerini kullandı. Türkiye'de yazılım birikimlerini değerlendirdiklerini, buradan dünyaya ihraç edilebilecek çok fazla iş bilgisi olduğunu ve bölge pazarlarında derinleştiklerini belirten Tekbulut, "2015 yılında gelir hedefimiz 100 milyon lira. 2018 yılındaki hedefimiz de NASDAQ'ta halka açılmak olacaktır. Bu sektöre yapacağımızın bir armağanımızın da Türkiye'den NASDAQ'a açılan ilk firma olması için diye çalışıyoruz" değerlendirmesinde bulundu.
-"2012 yılında, Logo Yazılım olarak 7 bin 118 paket ürün sattık"
LOGO İcra Kurulu Başkanı Buğra Koyuncu ise Logosphere adını verdikleri platformun merkezinde yer alan Logo'nun bu platformu kendisiyle beraber büyüttüğünü dile getirdi.
Koyuncu, "2010 yılında Logo yazılımın yıl boyunca satış cirosunun büyüklüğü 20 milyon lira civarındaydı. 2012 yılı sonunda bu rakamı 46 milyon lira mertebesine ulaştırdık. Logospher ekosisteminde meydana gelen cironun da bunun yaklaşık 4 kat mertebesinde olduğunu tahmin ediyoruz. Bu yılın ilk çeyreğinde 12 milyon mertebesinde satış cirosuna ulaştık" şeklinde konuştu.
Karlılık açısından bakıldığında 2010 yılını kriz sonrası süreç olduğu için bir çok şirket gibi küçük bir zararla kapattıkları bilgisini veren Koyuncu, net karlarını 2011 yılında 3 milyon lira, 2012 yılında da 10,5 milyon lira seviyesine çıkardıklarını ve 2013 yılının ilk çeyreğinde de 4 milyon lira mertebesinde net kar elde ettiklerini kaydetti. Büyüyen Logo'nun tüm ekosistemini ve içinde bulunduğu pazarı büyüttüğüne işaret eden Koyuncu, "Türkiye'nin Logo Yazılım gibi kendi içinden çıkmış bir markası olmasaydı, ülkedeki uygulama yazılımı pazarının tamamına yakınını uluslararası yazılım firmaları donmine ederdi, bugün çözümleri kullanan firmalar aynı çözümlere bugün ödedikleri bedellerin 4-5 kat bedel ödemek zorunda kalırdı ve bu rakamların büyük kısmı yurtdışına çıkardı" diye konuştu. Koyuncu, Logo Yazılım'ın varlığı ile pazarı regüle ettiğini ve Türkiye'deki yabancı yazılım firmalarının da pazarda fiyatları istedikleri gibi belirleyemediğini dile getirerek, 2010 yılında Logo'nun Ar-Ge ve ürün geliştirme harcamalarına ayırdığı tutar yaklaşık 12 milyon lira iken, 2012 yılı sonunda bu rakamın yaklaşık 18 milyon liraya çıktığını, 2013 yılının ilk çeyreğinde ise 5 milyon liraya ulaştığını anlattı.
Buğra Koyuncu, Logo'nun 2011 yılından bu yana yaptığı satın alma ve birleşmelerle sunduğu çözüm kümesini genişlettiğini ve çözüm ortaklarının pazara sunduğu çözümlerin sayı ve çeşitliliğinin artırdığını ifade etti. Ekosistem içinde geliştirilen çözüm sayısında bine ulaştıklarını anlatan Koyuncu, 2012 yılının toplamında Logo Yazılım olarak 7 bin 118 paket ürün sattıklarını, bunun günde 28,5, saatte ise 3,6 firmaya ürün satışı anlamına geldiğini dile getirdi.
Geçen yıl, kurumsal tarafta 1.500, KOBİ tarafında da 4 bin 500'ün üzerinde ürün güncellemesi yaptıklarının bilgisini veren Koyuncu, Logo'nun çözüm ortağı sayısının 2011 yılında 95 iken, 2012 senesinde 150'ye ulaştığını, 2013 itibariyle de 170 mertebesine çıktığını kaydetti.
-"e-Fatura ile Daha Düz Bir Dünyaya Doğru"-
Gelir İdaresi Başkanlığı Daire Başkanı Uğur Doğan ise "e-Fatura ile Daha Düz Bir Dünyaya Doğru" başlıklı sunumunda, elektronik fatura ve defterin en büyük avantajının baskı arşivleme gibi maliyetleri ortadan kaldırması olduğunu belirtti.
"Bizim hala kağıt faturada ısrar etmemiz, etrafımıza duvar örmemizden farklı bir şey değil" diyen Doğan, e-fatura'nın işletmelerdeki bir çok işlem sürecini hızlandıracak bir uygulama olduğunu dile getirdi.
Doğan, elektronik faturanın, kağıt faturaya göre hataları daha az içeren bir sistem olduğuna işaret ederek, "Arşivleme maliyetlerini elektronik fatura ciddi anlamda ortadan kaldırıyor" dedi.
Latin Amerika ülkeleri, Brezilya ve Meksika'nın e-fatura uygulamasında öncü ülkeler olduğu bilgisini veren Doğan, elektronik fatura uygulaması gelişiminde Türkiye'nin geri kalmış ülkeler arasında olduğunu kaydetti.
Doğan, elektronik faturanın, faturayı gönderen için yüzde 57'lik bir maliyet avantajı sağladığını belirterek, orta vadede şirketlerin toplam cirolarının yüzde 2'si kadar tasarruf sağlayacak bir uygulama olduğunu da dile getirdi.
Tahmini elektronik fatura oranının dünyada yaklaşık yüzde 5 ve Avrupa'da yüzde 33'iken, Türkiye'de bu oranın binde 5'in bile altında olduğuna dikkati çeken Doğan, elektronik faturadaki artış oranının ise dünyada yüzde 20, Avrupa'da da yüzde 30 civarında seyrettiğini ifade etti.
Gelir İdaresi Başkanı Uğur Doğan, zorunlu "e-fatura"ya geçiş için son tarihin 1 Eylül 2013 ve zorunlu "e-defter"e geçiş tarihinin ise 1 Eylül 2014 olduğunu belirtti.
Etkinlik kapsamında "e-Devlet Uygulamaları", "İş Zekası", "Perakende Sektörüne Yönelik Uygulamalar", "Teknolojide Yeni Yaklaşımlar", "Yeni Nesil İş Uygulamaları", "Entegre İş Çözümleri", İnsan Kaynakları" ve "Başarı Hikayeleri" başlıkları altında gün boyunca paralel oturumlar gerçekleştirilecek.
Ayrıca, etkinliğin fuaye alanında farklı sektörlere ve ihtiyaçlara özel geliştirilen çözümler de sergilenecek. - İstanbul
Son Dakika › Yerel › Logosphere İstanbul 2013 - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?