Lokomotif Ödülleri Sahiplerini Buldu - Son Dakika
Yerel

Lokomotif Ödülleri Sahiplerini Buldu

Lokomotif Ödülleri Sahiplerini Buldu

Doğu Akdeniz’de yayınlanan ekonomi gazetesi Refleks’in 2. Lokomotif Ödülleri törenle verildi.

26.03.2014 12:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Doğu Akdeniz'de yayınlanan ekonomi gazetesi Refleks'in 2. Lokomotif Ödülleri törenle verildi. Törende inovasyondan ihracata, yılın genç iş adamından genç iş kadınına kadar 12 dalda ödül verildi.

Doğu Akdeniz bölgesinde 5 ilde yayınlanan, Türkiye'nin ilk ve tek bölgesel ekonomi gazetesi Refleks'in düzenlediği 2'nci Lokomotif Ödülleri görkemli bir törenle sahiplerini buldu. Adana Sheraton Oteli'nde düzenlenen, Vali Hüseyin Avni Coş, AK Parti Milletvekili Fatoş Gürkan ve CHP Milletvekili Ümit Özgümüş ile iş dünyasını temsil eden önemli isimlerin katıldığı törende 12 dalda ödül verildi.

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, ödül töreninde yaptığı kısa konuşmada, Refleks'in basın ahlak ilkelerine hassasiyet gösterdiğini, yaptığı yayıncılıkla bölge ekonomisinin gelişmesine katkıda bulunduğunu söyledi. AK Parti Milletvekili Fatoş Gürkan ise başarılı iş kadını ve genç iş kadını ödüllerine dikkat çekerek, kadınların iş hayatındaki oranının artması gerektiğine vurgu yaptı. Gürkan, gazete kurulurken "Böyle bir gazeteye ihtiyaç var" dediğini çok iyi hatırladığını, şimdi de bunun doğru olduğunu gördüğünü söyledi. CHP Milletvekili Ümit Özgümüş de "Ödül alanları ben belirleyecek olsam, yine bu kişilere verirdim. Çok doğru kişilere ödül verilmiş" dedi.

BÖLGENİN TÜRKİYE'Yİ DÖNÜŞTÜRECEK GÜCÜ VAR

Refleks Gazetesi İmtiyaz Sahibi Esra Özden ise Doğu Akdeniz'in ekonomi potansiyelinin Türkiye'yi dönüştürecek kadar güçlü olduğunu söyledi. Bu gücün sağlıklı büyümeye dönüştürülmesi yönünde motivasyon artırıcı yayın yaptıklarını anlatan Özden, "Bölgede iş dünyasının ve STK'ların kendi arasındaki ilişkiye katkı sağladığımız gibi, girişimciyi motive edici bir çalışmanın da bu topraklara borcumuz olduğunu düşündük" dedi. Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Uluğtürkan da konuşmasında, ekonomi gibi bir alanda bölgesel bir gazeteyi 6 yıldır yayınlayabilmenin, 2 yıldır da Lokomotif gibi prestijli bir ödül organizasyonunu gerçekleştirebilmenin gururunu yaşadıklarını kaydetti.

TÖRENE KİMLER KATILDI?

CNBC-e haber spikeri Benel Hızarcı'nın sunduğu törene, Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, AK Parti Milletvekili Fatoş Gürkan, CHP Milletvekili Ümit Özgümüş, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Şahin Bilgiç, TÜRKONFED Başkanı Süleyman Onatça, TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Tarkan Kadooğlu, Adana Ticaret Odası (ATO) Başkanı Attila Menevşe, Sanayi Odası (ADASO) Meclis Başkanı Hüseyin Nuri Çomu, Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürü Mustafa Keleş, TOBB Hatay Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Yeşim Öğütmen, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Mersin Başkanı Ayla Harp, Çağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Çetin Bedestenci, ADSİAD Başkanı Süleyman Sönmez, Çukurova GİAD Başkanı Ömer Faruk Sakarya, AGİAD Başkanı Tamer Gülcan, Adana KAGİD Başkanı Şebnem Akalın, Adana BPW Başkanı Ayça Katlav, iş dünyası STK'larının yöneticileri, işadamları ve davetliler katıldı.

ÖDÜL ALANLAR

Yılın Genç İş Kadını: Şerin Baykam/ Kambeton Mali İşler Direktörü

Yılın Genç İşadamı: Ege Baş/ Tekbaş Group Yönetim Kurulu Üyesi

Yılın Profesyonel Yöneticisi: Toker Özcan/ SASA Genel Müdürü

Yılın İş Kadını: Efsun Erkemen/ Ak Ajans Ajans Başkanı

Yılın En Sosyal Şirketi: Bomak Makine/ Ümit Özer (Genel Müdür)

Yılın İnovatif Şirketi: Anavarza Bal/ Süleyman Sezen (Yönetim Kurulu Başkanı)

Yılın İhracatçı Şirketi: Mazlum Boru/ Şahin Mangtay (Genel Müdür)

Yılın İş Dünyası STK'sı: Çukurova GİAD Ömer Faruk Sakarya (Yönetim Kurulu Başkanı)

Bölgesel İşbirliğine Katkı: TÜSİAD Tarkan Kadooğlu (Yönetim Kurulu Üyesi)

Yılın Markası: Final Eğitim Kurumları (Pelin Öker Halkla İlişkiler Müdürü)

Yılın KOBİ'si: Beta Transformatör Yusuf Cenk Dağsuyu (Firma Ortağı)

Yılın İşadamı: Zahit Balbay/ Zahit Alüminyum Yönetim Kurulu Başkanı - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Lokomotif Ödülleri Sahiplerini Buldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement