Lösemili Çocuklar Haftası - Son Dakika
Yerel

Lösemili Çocuklar Haftası

Lösemili Çocuklar Haftası

Her yıl kasım ayının ilk haftasında kutlanan Lösemili Çocuklar Haftası'nda, lösemili çocuklar ve aileleri Amisos Otel'de buluştu.

04.11.2013 11:24

Her yıl kasım ayının ilk haftasında kutlanan Lösemili Çocuklar Haftası'nda, lösemili çocuklar ve aileleri Amisos Otel'de buluştu.

Etkinliğe; Samsun Lösemili ve Kan Hastalıklı Çocuklar Derneği (LÖSAM) Başkanı Prof. Dr. Davut Albayrak ve eşi Doç. Dr. Canan Albayrak, Prof. Dr. Tunç Fışgın da katıldı. Eğlenceye lösemiyi yenmiş çocukların katılması da tedavileri devam etmekte olan diğer çocuklar ve aileler için ayrı bir moral kaynağı oldu.

Yemek ikramının devamında çocukların palyaço ve müzik eşliğinde sahnedeki mutlulukları görülmeye değerdi. Günün anısına kesilen yaş pastanın etrafında biriken çocukların sevinci ailelerin tebessüm ve mutluluklarıyla bütünleşti. Birbirlerini hastane ortamında görmekle yetinen ailelerin farklı ortamda buluşması ve çocukların balonlar arasında birbirleriyle sarmaş dolaş olmasıyla mutlu olan aileler, benzer etkinliklerin sık sık olması isteğini dile getirdiler. Küçükten büyüğe sahnenin ortasında el ele tutuşan, zaman zaman mikrofonlara günün popüler şarkılarını söylemekten geri kalmayan çocuklar dernek yönetimi ve ailelerini sahneye ısrarla davetleri günün ayrı bir mutluluk tablosuydu.

LÖSAM'ın 'Aileleri Evde Ziyaret ve Kardeşlik Projesi'yle aileleri evlerinde Samsunlularla buluşturan dernek yönetim kurulu üyesi Kenan Öztürk, amaçlarının çocukları sadece evlerde değil, farklı mekanlarda buluşmalarının en güzel örneğini Lösemili Çocuklar Haftası'nda Amisos Otel'de yaşadıklarını söyledi.

LÖSAM Başkanı Prof. Dr. Davut Albayrak ise; "Hastalıkla mücadelede tıbbi müdahalenin yanında önemli faktörün moral olduğunu yaşayarak görmekteyiz. Dolayısıyla amacımızı bu tür etkinliklerle psikolojik destek vererek çocuklarımızın moralini yükseltmeye yoğunlaştırıyoruz. Aileleri Evde Ziyaret Projesi'yle evlerinde bütünleştiğimiz ailelerimizle bağlantılı olarak, bugün çocuklarımızın yaşadığı mutluluktan dolayı memnuniyetimizi ifade etmek isterim. Emeği geçen herkese, başta organizasyona katkısından dolayı Öztürk ailesine, Amisos Otel'e teşekkür ederken, hastalıkla mücadele eden çocuklarımızın Lösemili Çocuklar Haftası'nı kutluyorum" dedi. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Lösemili Çocuklar Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement