Mahalleye Dönüşen Belde ve Köylerde Su Fiyatları Düştü - Son Dakika
Yerel

Mahalleye Dönüşen Belde ve Köylerde Su Fiyatları Düştü

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, ilçeler ile mahalleye dönüşen belde ve köylerdeki su fiyatlarında yeni bir düzenleme yaptı.

14.07.2015 16:42

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, ilçeler ile mahalleye dönüşen belde ve köylerdeki su fiyatlarında yeni bir düzenleme yaptı.

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, KASKİ Genel Müdürlüğü'nün bu yıl uygulanması için yeniden belirlediği içme suyu fiyatları Büyükşehir Belediyesi'nde yapılan çalışmaların ardından kesinleşerek meclisten geçti.

Böylece Büyükşehir Belediyesi'ne 30 Mart 2014 tarihinden itibaren merkez ilçe olarak bağlanan ilçeler, bu ilçelere bağlı olan ve mahalleye dönüşen belde ve köyler ile daha önceki hinterlant yasasıyla Büyükşehir Belediyesi'ne bağlanan beldelerde su fiyatları yeniden belirlendi.

Buna göre, Yeşilhisar, Yahyalı, Develi, Pınarbaşı, Bünyan, Tomarza, Felahiye, Özvatan, Akkışla, Sarız ve Sarıoğlan ilçelerindeki içme suyu fiyatları 60 metreküp'e kadar metreküp'ü 90 kuruş, 60 metreküp'ten sonrası ise 1 lira 50 kuruş olarak belirlendi.

Su fiyatları Hacılar eski yerleşim yerinde de metreküpü 2 lira 63 kuruştan 1 lira 26 kuruşa düştü.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Mahalleye Dönüşen Belde ve Köylerde Su Fiyatları Düştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement