Malazgirt Gençlik Tiyatrosu'ndan Bir Gösteri Daha - Son Dakika
Yerel

Malazgirt Gençlik Tiyatrosu'ndan Bir Gösteri Daha

Malazgirt Gençlik Tiyatrosu\'ndan Bir Gösteri Daha

MUŞ (İHA) – Muş’un Malazgirt ilçesindeki lisesi öğrencileri tarafından kurulan Malazgirt Gençlik Tiyatrosu, sahnelediği oyunla büyük ilgi gördü.

23.12.2014 11:17

MUŞ (İHA) – Muş'un Malazgirt ilçesindeki lisesi öğrencileri tarafından kurulan Malazgirt Gençlik Tiyatrosu, sahnelediği oyunla büyük ilgi gördü.

Tarih öğretmeni Hikmet Çifti'nin girişimleriyle kurulan Malazgirt Gençlik Tiyatro Derneği, 4. oyunlarını Malazgirt Kültür Merkezi'nin konferans salonunda sahnelediler. Malazgirt Gençlik Tiyatrosu, sahneledikleri Matrax adlı oyunla profesyonel tiyatrocuları aratmadılar. Hikmet Çiftçi'in yönettiği ve Malazgirtli gençlerin sahnelediği oyun büyük beğeni topladı. Gösteriden sonra bir açıklama yapan Hikmet Çiftçi, "Kurduğumuz gençlik tiyatrosunda 15-19 yaş arasındaki Malazgirtli gençlerimiz rol alıyor. Çok yetenekli genlerimiz var. Yeter ki birileri bunların elini tutsun, bu çocuklarımıza destek versin" dedi.

Gençlerin sanatla, kültürel etkinliklerle, sporla uğraştığı bir ortam olsa da madde bağımlılığından, şiddetten, kahvehaneden uzak dursun diye böyle bir grup kurduklarını ifade eden Çiftçi, "İlçemizde yaşayan gençlerimiz keyif veren maddeler kullanmasın, sosyal bir faaliyetleri olsun diye böyle bir tiyatro grubu kurduk. Maalesef ilçemizde çok sayıda keyif verici madde kullanan genç var. Bu gençlerimize sesleniyorum, gelsinler bizimle beraber tiyatro eğitimini alsınlar. En azından sosyal bir faaliyetleri olursa bu gençlerimiz, her türlü kötü alışkanlığı bırakırlar. Bizimle beraber eğitim alan Malazgirtli gençlerimizin dört aylık çalışma sonucunda sahnelediği bu oyunlar, hep beraber gördük ki profesyonel tiyatrocuları aratmadılar. Malazgirt'e geleceğin tiyatrocuları yetişiyor. Yetkililere sesleniyorum, lütfen Malazgirtli gençlerimize sahip çıkalım" şeklinde konuştu.

Tiyatro gösterisini Kaymakam Abdullah Atakan Atasoy, Jandarma Komutanı Binbaşı Arslan Kulaksız, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Aydınoğlu, Kültür Müdürü Sevil Acaroğlu ile çok sayıda vatandaş izledi. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Malazgirt Gençlik Tiyatrosu'ndan Bir Gösteri Daha - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement