"Üzümde Markalaşmaya Geçebilmemiz İçin Stok Müessesi Olması Gerekiyor" - Son Dakika
Yerel

"Üzümde Markalaşmaya Geçebilmemiz İçin Stok Müessesi Olması Gerekiyor"

"Üzümde Markalaşmaya Geçebilmemiz İçin Stok Müessesi Olması Gerekiyor"

Manisa Ziraat Odası Başkanı Nuri Sorman, "Üzümde markalaşmaya geçebilmemiz için stok müessesi ve müdahil kurumun olması gerekiyor." dedi.

04.11.2014 21:41  Güncelleme: 21:54

Manisa Ziraat Odası Başkanı Nuri Sorman, "Üzümde markalaşmaya geçebilmemiz için stok müessesi ve müdahil kurumun olması gerekiyor" dedi.

Nuri Sorman, gazetecilere açıklamasında, bu yıl hava şartlarının olumsuz gitmesi nedeniyle özellikle Manisa genelinde üzümde istenilen kalitenin yakalanamadığını belirtti.

Kalite standartları belirlenmediği için üzümde fiyat farkı oluşmadığına işaret eden Sorman, şunları söyledi:

"Fiyat farkının olabilmesi için tüm üretici ile tüccar arasındaki alışverişlerin, ticaret borsalarında olması gerekir. Belirlenen kalite ve standart esaslarına uyarak, ürün numaralandırılmalı, fiyat farkı da buna göre olmalı. Ayrıca üreticilerin bu fiyatlara itiraz edebileceği komiser heyetlerinin oluşturulması gerekiyor. İhracatçılarımız, birbiriyle anlaşarak tek fiyat uygulamasıyla üreticiyi mağdur ediyor. Bu uygulama, Türk ekonomisini de olumsuz yönde etkiliyor."

Sorman, Türk üzümünün dünya markası haline gelemediğine değinerek, "Üzümde markalaşmaya geçebilmemiz için stok müessesi ve müdahil kurumun olması gerekiyor. Bunları yapamazsak yetiştirdiğimiz çekirdeksiz kuru üzümün dünya piyasalarında devamlılığını sağlamak, mümkün değildir" diye konuştu. - Manisa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 'Üzümde Markalaşmaya Geçebilmemiz İçin Stok Müessesi Olması Gerekiyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement