Mavi Çocuk Utku, Belgeselde Yaşayacak - Son Dakika
Yerel

Mavi Çocuk Utku, Belgeselde Yaşayacak

Mavi Çocuk Utku, Belgeselde Yaşayacak

Adana'da, beynindeki tümör nedeniyle ameliyat edildikten 9 gün sonra yaşam savaşını kaybeden 6 yaşındaki Ali Utku Yücel, belgesele konu oldu

08.06.2014 11:11  Güncelleme: 10:21

Beynindeki tümörden kurtulması için ameliyat edilen ancak 9 gün sonra yaşam savaşını kaybeden 6 yaşındaki Ali Utku Yücel'in adı, belgeselde yaşatılacak.

Babasıyla gittiği buz pateni pistinde düştüğü için çekilen MR'da beyninde tümör olduğu saptanan ve beyin ölümü gerçekleştikten sonra organları bağışlanan 6 yaşındaki Ali Utku'nun babası gazeteci Kemal Yücel, oğlunun hatıralarını, düzenlediği etkinliklerle yaşatmaya çalışıyor.

Ölümünün üzerinden bir yıl geçmesine rağmen oğlunun acısını hala içinde hissettiğini anlatan Yücel, oğlunun adının yaşatılması için yaptığı çalışmalarla acısının biraz olsun hafiflediğini söyledi.

Hataylı genç yönetmen Recep Bekaroğlu'yla oğlunun hayatının anlatıldığı "Mavi Çocuk" belgeselinin çekimlerini tamamladıklarını ifade eden Yücel, "Yönetmen arkadaşımız oğlumun hayatını anlatan belgesel çekmek istediğini söylediğinde çok mutlu oldum ve hemen kabul ettim" dedi.

Yücel, çekimlerin Utku'nun adının yaşatıldığı okul ve hatıra ormanının yanı sıra parkta yapıldığını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu belgeselle yapılmak istenen sadece Utku'nun hayatına ölümsüzleştirmek değil, aynı zamanda organ bağışına da dikkati çekmek. Utku'nun organlarıyla 4 çocuk hayata döndü. Amacımız organ sırası bekleyen çocukların umut ışığı olmak ve organ bağışının önemini bir kere daha hatırlatmak. Çekimler yaklaşık bir hafta sürdü. Utku'nun okulunda arkadaşlarıyla röportajlar yapıldı. Sayın Valimiz Hüseyin Avni Coş'la röportaj yapıldı. 'Mavi Çocuk' adı verilen belgesel, 1 Temmuz'da gösterime girecek. Öte yandan belgeselimizin Altın Koza Film Festivali'nde yarışması için müracaatlarda bulunacağız."

Oğlu için dernek kurdu

Oğlunun beyin tümörü nedeniyle ölmesinin ardından, başka anne babaların da aynı acıları yaşamaması için Mavi Çocuk Utku Umut Işığı Derneği'ni kurduğunu anlatan Yücel, oğlunun organlarıyla 4 çocuğa umut olduğunu anımsattı.

Dernek olarak kısıtlı imkanlara rağmen 6 lösemili çocuğun giderlerini karşıladıklarını dile getiren Yücel, şöyle devam etti:

"Derneğimiz organ bağışıyla ilgili sempozyumlar ve paneller düzenledi. Bu etkinliklerde sadece organ naklini bilimsel boyutları değil, nakil bekleyen insanların duyguları da anlatıldı. Engelli çocuklara hem fiziki hem de duygusal anlamda destek oluyoruz. Kamuoyu, yapılan çalışmaları takdirle karşılıyor. Haftanın iki günü lösemili çocukları ziyarete gidiyoruz. Onlar için eğlenceler düzenliyoruz. Çocuklara sadece umut değil hediyeler de götürüyoruz. Toplamda 340 lösemili çocuğa ulaştık. Daha çok maddi desteğe ihtiyacımız var. Çünkü daha çok çocuğun sorunlarıyla ilgilenerek daha çok kişiye yardımcı olmak istiyoruz."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Mavi Çocuk Utku, Belgeselde Yaşayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement