Medıcal Park'tan İnfertilitede "Zor Olgular" Sempozyumu - Son Dakika
Yerel

Medıcal Park'tan İnfertilitede "Zor Olgular" Sempozyumu

Medıcal Park\'tan İnfertilitede "Zor Olgular" Sempozyumu

Medical Park Samsun Hastanesi tarafından İnfertilitede "Zor Olgular" konulu sempozyum düzenlendi.

15.09.2013 12:44

Medical Park Samsun Hastanesi tarafından İnfertilitede "Zor Olgular" konulu sempozyum düzenlendi.

İki oturumdan oluşan sempozyuma konuşmacı olarak Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ramazan Aşçı, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sezai Şahmay, Medical Park Samsun Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanları Prof. Dr. Tayfun Alper, Prof. Dr. Mehmet Bilge Çetinkaya, Op. Dr. Muhterem Akdeniz ve Medical Park Samsun Hastanesi Biyologu Ebru Kargı katıldı.

Medical Park Samsun Hastanesi Genel Müdürü Op. Dr. Hikmet Çavuş ve Başhekim Op. Dr. Hakan Özcan'ın da katıldığı Sempozyuma Samsun ve çevre illerdeki doktorlar yoğun ilgi gösterdi. İki oturumdan oluşan Sempozyumun, birinci oturumun başkanlıklarını Prof. Dr. Ramazan Aşçı ve Op. Dr. Hikmet Çavuş gerçekleştirdi.

İlk oturumda Prof. Dr. Ramazan Aşçı "Azoospermik hastada sperm elde etme yöntemleri" hakkında sunum yaptı. Prof. Dr. Sezai Şahmay'ın "Over rezervinin ve gebelik prognozunun değerlendirilmesi: 'AMH' ve değerleri" ve Prof. Dr. Tayfun Alper'in "IVF-ICSI'de alternatif stilmülasyon protokolleri ve hastaya uygun yöntem" adlı sunumları ile ilk oturum tamamlandı.

İkinci oturumun başkanlıklarını Prof. Dr. Sezai Şahmay ve Prof. Dr. Tayfun Alper yaptı. İkinci oturum Prof. Dr. Mehmet Bilge Çetinkaya'nın "Ovülasyon indüksiyonunun monitorizasyonda sonucu etkileyecek püf noktaları" sunumu ile başladı. Op. Dr. Muhterem Akdeniz'in "ÜYTE merkezlerinde başarı değerlendirme ölçütleri" ve Biyolog Ebru Kargı'nın "Embriyoloji laboratuarında kriyo ve vitrifikasyon teknikleri" sunumu ile ikinci oturum tamamlandı. Her iki oturumdan sonra konular hakkında fikir alışverişi yapıldı, katılımcıların sorularını yanıtlayan uzmanlar konular hakkında bilgi ve birikimlerini de paylaştılar.

Sempozyumun kapanış konuşmasın yapan Medical Park Samsun Hastanesi Genel Müdürü Op. Dr. Hikmet Çavuş, "Böyle önemli bir sempozyuma ev sahipliği yapmaktan mutluluk duymaktayız. Alanlarında önemli başarılar elde etmiş hocalarımız da bugün bizimle bilgilerini paylaştı. Sempozyum da emeği geçen ve katılan tüm hekimlerimize teşekkür ederim" dedi. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Medıcal Park'tan İnfertilitede 'Zor Olgular' Sempozyumu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement