Merhum Gülpınar Anıldı - Son Dakika
Yerel

Merhum Gülpınar Anıldı

Merhum Gülpınar Anıldı

Şanlıurfa'nın unutulmaz siyasi isimlerinin başında gelen eski Bakan ve milletvekili Cenap Gülpınar, dostları tarafından anıldı.

19.12.2013 13:56

Şanlıurfa'nın önde gelen kanaat önderlerinden İsmail Demir, merhum Şanlıurfa Milletvekili Cenap Gürpınar'ın anısına Gülpınar'ın dostları ve mevcut milletvekilleriyle yemekte bir araya geldi.
Demir, Eski Sağlık Bakanı Prof. Dr. Salih Yıldırım, Mehmet Sağdıç, Süleyman Çelebi, Selçuk Yıldırım, Kasım Gülpınar, M. Emin Önen, Seydi Eyüpoğlu, Mahmut Kaçar ve Halil Özcan ile birlikte buluşmalarında Gülpınar'la yaşadıkları anıları anlattı.

Demir buluşma ile ilgili yaptığı değerlendirmesinde "Yemekte rahmetli Cenap Gülpınar'ın yad ettik. Ruhuna Aşur okuttuk. Aynı zamanda yerel seçimler oldu. Urfa'da birlik beraberlik çağrısı yaptık" dedi.
Eski devlet bakanlarından, TBMM Eski Başkanvekili ve AK Parti Şanlıurfa eski Milletvekili Eyyüp Cenap Gülpınar, Ankara'da geçirdiği kalp krizi sonucu 69 yaşında vefat etmişti.

1943'de Şanlıurfa'nın Siverek ilçesi doğumlu olan Gülpınar, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğreniminin ardından 18, 19, 20, 21. Dönemlerde ANAP milletvekili olarak TBMM'de yer almış ve 48. hükümette Devlet Bakanı olarak görev yapmıştı. 23. dönemde TBMM Başkanvekilliği görevinde bulunan Gülpınar 4 çocuk babasıydı.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Merhum Gülpınar Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement