Merzifon Orman İşletme Şefliğinden Fidan Dağıtımı - Son Dakika
Yerel

Merzifon Orman İşletme Şefliğinden Fidan Dağıtımı

Merzifon Orman İşletme Şefliği, "Yeni yıla ağaç keserek değil fidan dikerek girelim" sloganıyla çam ve farklı türlerde fidan dağıttı.

31.12.2015 12:32

Merzifon Orman İşletme Şefliği, "Yeni yıla ağaç keserek değil fidan dikerek girelim" sloganıyla çam ve farklı türlerde fidan dağıttı.

Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen programda konuşan Merzifon Orman İşletme Şefi Şükrü Çotur, Orman ve Su İşleri Bakanlığının "Yeni yıla ağaç keserek değil fidan dikerek girelim" sloganıyla yürüttüğü çalışma kapsamında ilçede bin fidanı ücretsiz dağıttıklarını söyledi.

Yeni yılda herkesin fidan dikmesini isteyen Çotur, "2015 yılında çok fidan dağıtımı yaptık. Merzifon genelinde ormanlarımıza 175 bin fidan dikimi yaptık. Okul ve cami bahçeleri ile mezarlıklara dikilmek üzere yıl içinde 2 bin 700 fidan verdik. 2016 yılında da vermeye devam edeceğiz. Amacımız ormandan kaçak kesimi yapılmasını engellemek ve insanlara fidan dikme alışkanlığı kazandırmak" dedi.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği fidan dağıtımında çam ile akçaağaç, çınar, dişbudak, mazı ve mavi selvi türlerinden bin fidan kısa sürede tükendi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Merzifon Orman İşletme Şefliğinden Fidan Dağıtımı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement