Mevlana Şiir Yarışması Sonuçlandı - Son Dakika
Yerel

Mevlana Şiir Yarışması Sonuçlandı

Mevlana Şiir Yarışması Sonuçlandı

Osmangazi Belediyesi tarafından Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Mevlana Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği işbirliğiyle bu yıl dördüncüsü düzenlenen "Liselerarası Mevlana Şiir Yarışması" sonuçlandı.

24.12.2013 14:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Osmangazi Belediyesi tarafından Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Mevlana Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği işbirliğiyle bu yıl dördüncüsü düzenlenen "Liselerarası Mevlana Şiir Yarışması" sonuçlandı. Yarışmada, İpekçilik Anadolu İmama Hatip Lisesi'nden Nesibe Emine Aktı, 'Aynı Ananın Acıları' isimli şiiriyle birinci oldu.

Ördekli Kültür Merkezi'nde düzenlenen ödül törenine Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Işıklar Askeri Lisesi'nden Hava Öğretmen Albay Ali Koyunoğlu, Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gürsel, Mevlana Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği Başkanı Cafer Altay, yarışmanın jüri üyeleri ile öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

Başkan Dündar, Mevleviliğin merkezi Konya olmasına rağmen, Bursa'nın da Osmangazi Belediyesi'ne bağlı Karabaş-i Veli Kültür Merkezi sayesinde Mevlevilikte söz sahibi olduğunu söyledi. Dündar "Bu yıl Bursa çapında düzenlediğimiz yarışmayı önümüzdeki yıldan itibaren Türkiye çapında yapmayı planlıyoruz. Geçtiğimiz yıl konusunu aşk olarak belirlediğimiz Mevlana şiir yarışmamızın bu yılki teması kardeşlik olarak seçildi. Bu konu başlığının ne kadar doğru bir seçim olduğunu bugünlerde daha iyi anlıyoruz" dedi.

Bu seneki yarışmaya 134 eserin katıldığını ifade eden Başkan Dündar, "En büyük manevi mirasımız olan Hazreti Mevlana'yı sevgili çocuklarımıza anlatmak için 4 yıldır şiir yarışması düzenliyoruz. Mevlana'nın her şiirinde, her hikayesinde aşk vardır, dostluk vardır, kardeşlik vardır. Biz manevi duygular ile yoğrulmuş, geleceğe umutla bakan ve hoşgörülü bir nesil yetiştirme gayretindeyiz" diye konuştu.

Bu yıl da 40 eserin kitap haline getirileceğini açıklayan Başkan Dündar, bu eserlerin belediyeden temin edebileceğini söyledi.

Birinci İpekçilik Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Nesibe Emine Aktı oldu. Aktı'nın 'Aynı Ananın Acıları' isimli şiiriyle birinci olduğu yarışmada, Nilüfer Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Merve Yıkmaz 'Mana Sultanı' isimli şiiriyle ikinci, Nuri Erbak Anadolu Lisesi öğrencisi Sultan Gülsün 'Dört Harfli Öğüt Dost' isimli şiiriyle üçüncü oldu.

Yarışmada, birinciye 2 bin, ikinciye bin 500, üçüncüye bin ve 2 kişiye de 500 TL mansiyon ödülü verildi. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mevlana Şiir Yarışması Sonuçlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement