Adıyaman'da "Mevsimlik tarım işçilerinin sağlığını geliştirme programı" toplantısı düzenlendi.
Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu (UNFPA), Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı ve Adıyaman Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından düzenlenen toplantıda, Şanlıurfalı ve Adıyamanlı mevsimlik tarım işçilerine yönelik yapılan araştırmanın değerlendirilmesi yapıldı.
Adıyaman İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mustafa Kutlu, Adıyaman'ın Güneydoğu Anadolu Projesi'yle gelişmişlik düzeyinin yükseldiğini ancak tarım işçilerinin yerinde istihdam edilmesi konusunda fazla bir ilerleme sağlayamadığını söyledi.
Mevsimlik işçilerin yılın yaklaşık 7 ayını il dışında geçirdiğini dile getiren Kutlu, "Ev düzeni dışında yaşamak sağlık hizmetlerine olan ihtiyacı ortaya çıkarmakla birlikte insanların hangi durumda nereye başvuracaklarını bilmeleri, sağlığın korunmasında önemli bir faktördür. Müdürlüğümüz tarafından konunun önemi bilindiğinden her fırsatta sağlığın geliştirilmesine yönelik eğitimler verilmektedir" dedi.
Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu ise Türkiye'de 4 kişiden birisinin tarımda istihdam edildiğini, Şanlıurfa ve Adıyaman illerinde bu oranın daha yüksek olduğunu ifade ederek, "Özellikle kadınların, çocukların ve mevsimlik tarım işçilerinin daha büyük tehlike altında olmaları nedeniyle, bu gruplara yönelik özel hizmet programları geliştirilmesi gerekmektedir. Bu noktada sağlığı koruyucu ve geliştirici çalışmaların, yani halk sağlığı çalışmalarının önemi büyüktür" diye konuştu.
Konuşmaların ardından Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Zeynep Şimşek, mevsimlik tarım işçilerine yönelik yaptığı araştırmayla ilgili katılımcılara bilgiler verdi.
Muhabir: Mehmet Fatih Aslan
Yayıncı: Sevil Çelik - ADIYAMAN
Son Dakika › Yerel › 'Mevsimlik Tarım İşçilerinin Sağlığını Geliştirme Programı' - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?