Midyat'ta Emlak Vergisi Zammı Protesto Edildi - Son Dakika
Yerel

Midyat'ta Emlak Vergisi Zammı Protesto Edildi

Mardin'in Midyat Belediyesi'nin yapmış olduğu emlak vergisi zammı protesto edildi.

26.05.2015 17:38

Mardin'in Midyat Belediyesi'nin yapmış olduğu emlak vergisi zammı protesto edildi.

Midyat Belediyesi önünde toplanan bazı sivil toplum örgütleri üyeleri ve vatandaş, Belediyenin emlak vergisine yapmış olduğu zammı protesto etti.

Gurup adına basın açıklamasını okuyan Midyat Eğitim ve Sağlık Platformu temsilcisi Rıfat Direkçi, Midyat Belediyesi tarafından yapılmış olan emlak vergisi zammını çok yükek bulduklarını ve bu zamların en kısa zamanda geri çekilmesini istediklerini belirtti.

Enflasyonun yüzde 7 olduğu bir dönemde yüzde 800 oranında yapılan bir vergi zammının kabul edilemez olduğunu ifade eden Direkçi, şöyle konuştu:

"İlçemizde müstakil dairelerde oturan vatandaşlarımızın çoğu inşaat işçisi olup, etinden tırnağından artırdıklarıyla evlerini yapmışlardır. Bu insanların bu yüksek vergiyi ödemeleri mümkün değildir. Yapılan son emlak vergisi zammının hiçbir izahı bulunmamaktadır. Önce yüzde 700, hatta yüzde 800 'a varan zam yapıp daha sonra bir müjdeymiş gibi basını karşısına alıp yüzde 15 - 20'lik indirimi duyurmak şark kurnazlığından öte bir şey değildir. Halkımız ve biz STK'lar olarak talebimiz, Midyat Belediyesi tarafından alınan ve astronomik düzeydeki emlak vergilerinin, en azından diğer ilçelerde uygulanan şekliyle olması veya enflasyon oranında yapılmasıdır."

Grup, basın açıklamasından sonra dağıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Midyat'ta Emlak Vergisi Zammı Protesto Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement