Milletvekili Köse'den Tkdk'ya Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Milletvekili Köse'den Tkdk'ya Ziyaret

Milletvekili Köse\'den Tkdk\'ya Ziyaret

CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse, "TKDK'nın verdiği desteklerin artarak devam etmesi, kentimize kazandırılacak tesislerin sayısını da arttıracaktır" dedi.

27.08.2013 15:26

CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse, "TKDK'nın verdiği desteklerin artarak devam etmesi, kentimize kazandırılacak tesislerin sayısını da arttıracaktır" dedi.

Köse, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) İl Koordinatörü Emin Serdar Kurşun'u ziyaret etti.

TKDK'nın bugüne kadar Çorum'a yaklaşık 25 milyon lira civarında destek verdiğini ifade eden Köse, yapılan çalışmalardan dolayı Kurşun'a teşekkür etti.

Verilen desteklerin artması temennisinde bulunan Köse, "Şuana kadar bitirilen ve hali hazırda devam eden projelere verilen destek miktarının yaklaşık 25 milyon lira gibi ciddi bir rakama ulaştığını öğrenmekten memnun oldum. TKDK'nın verdiği desteklerin artarak devam etmesi, kentimize kazandırılacak tesislerin sayısını da arttıracaktır" diye konuştu.

İl Koordinatörü Kurşun da çalışmalar ve desteklenecek projelerle ilgili Köse'ye bilgiler verdi.

Çorum'un yumurta üretiminde olduğu gibi piliç üretiminde de marka olması gerektiğini beliren Kurşun, "2017 yılına kadar 50 bin adet piliç kapasiteli 30 kümes kurulmasını hedefliyoruz. Kurumumuzca desteklenecek bir kesimhanenin ve 30 adet et tavuğu üretim işletmesinin tesis edilmesi ile Çorum, et tavuğu üretiminde de marka olacaktır, Yumurta gibi piliç kentimize yakışacaktır" ifadelerini kullandı.

Kurşun, siyasetçilerin de yatırım yapmaya uygun kişi ve şirketlerin TKDK'ya yönlendirilmesi konusunda desteklerini beklediklerini kaydetti. - Çorum

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Milletvekili Köse'den Tkdk'ya Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement